Landbouwvoorlichters zetten plantenkas op OS Pomona
20 Feb 2020, 22:36
foto
Leerlingen van Openbare School Pomona krijgen praktijkles in planten. Landbouwvoorlichters van rayon Uitkijk hebben samen met leerkrachten en leerlingen een plantenkas opgezet. (Foto: LVV)


Landbouwvoorlichters van rayon Uitkijk hebben een plantenkas opgezet op de Openbare School Pomona. Leerkrachten en leerlingen hebben allen enthousiast samengewerkt. De plantenkas kon worden opgezet door donaties van het commissariaat te Groningen, terwijl een ondernemer schaduwgaas ter beschikking stelde. 

De leerlingen van het 6e leerjaar hebben voorlichting gekregen van zaad tot oogst. De inhoud komt overeen met lessen van het vak Natuuronderwijs. De leerlingen hebben de leerstof beter begrepen door in de praktijk bezig te zijn geweest. 
De landbouwvoorlichters onderhouden samen met de leerlingen en leerkrachten de plantenkas. Met deze actie op O.S. Pomona wil het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij steeds meer jongeren interesseren voor de landbouw. 

Eerder heeft rayon Uitkijk de pupillen van de Mytylschool landbouwvoorlichting gegeven. Het rayon is van plan dit wederom op te pakken. .

Minister Rabin Parmessar juicht zulke initiatieven toe en zal deze blijven ondersteunen. “Ik wijs daarom steeds op de belangrijkheid van de landbouwvoorlichters die zichtbaar moeten zijn op het veld, we zijn een ministerie welke in dienst staat van de gemeenschap, we moeten naar ze toegaan”. 

Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April