Zuid-Koreaanse sekte geïdentificeerd als broeinest corona-virus
20 Feb 2020, 20:41
foto
Zuid-Korea heeft nu meer dan 100 bevestigde gevallen van het corona-virus. (Foto: AFP)


Een religieuze groep in Zuid-Korea is geïdentificeerd als een broeinest voor het corona-virus, zeggen ambtenaren, te midden van een sterke toename van bevestigde gevallen in het land. Er wordt aangenomen dat de infecties onder leden van de Tempel van de Tabernakel van de Getuigenis in de stad Daegu verband houden met één vrouw.

De sekte is goed voor 30 van de 53 nieuwe gevallen, waarbij ambtenaren waarschuwen voor een ongekende crisis in het land. Zuid-Korea bevestigde ook zijn eerste dood aan het virus, Covid-19. Het corona-virus, dat is ontstaan ​​in de Chinese provincie Hubei, veroorzaakt longontsteking-achtige symptomen.

China heeft nu 2.118 sterfgevallen gehad en bijna 75.000 infecties geregistreerd. Japan heeft vandaag bekendgemaakt dat twee passagiers die het corona-virus hadden opgelopen aan boord van het in quarantaine geplaatste cruiseschip Diamond Princess, waren overleden. De man en de vrouw waren in de 80.

Zuid-Koreaanse gezondheidsfunctionarissen vinden dat de infecties verband houden met een 61-jarige vrouw die eerder deze week positief testte op het virus. Het Koreaanse Centrum voor ziektebestrijding zegt dat de vrouw - die niet is geïdentificeerd - contact heeft gehad met 166 mensen, die werden gevraagd om zichzelf in quarantaine te plaatsen.

Minstens 30 van de nieuwe Covid-19-infecties werden donderdag geregistreerd onder sekte-leden in Daegu, een stad met ongeveer 2,5 miljoen inwoners in het zuidoosten. De Tempel van de Tabernakel van de Getuigenis, die ervan wordt beschuldigd een cultus te zijn, zei dat hij nu zijn Daegu-filiaal had gesloten en dat diensten in andere regio's online of individueel thuis zouden worden gehouden.

De burgemeester van de stad heeft het evenement beschreven als een "ongekende crisis" en spoorde mensen in de stad aan om binnen te blijven. Commandanten op een nabijgelegen Amerikaanse militaire basis legden ook toegangsbeperkingen op, meldde persbureau AFP.

Algemeen beeld Zuid-Korea
Het aantal bevestigde gevallen staat nu op 104. Nieuwe gevallen werden ook gemeld in de hoofdstad Seoul en de nabijgelegen provincie Noord-Gyeongsang.

Ondertussen onthulden de autoriteiten dat een man op woensdag stierf aan longontsteking die vermoedelijk door het corona-virus was veroorzaakt. De 63-jarige man - die niet publiekelijk is genoemd - stierf in het ziekenhuis in de zuidoostelijke stad Cheongdo. Hij was één van de 15 mensen in het ziekenhuis die eerder positief waren getest op het virus. Het slachtoffer was al meer dan 20 jaar bedlegerig in het ziekenhuis, meldt persbureau Yonhap.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April