Finabank: Continuïteit nooit in gevaar geweest
07 Feb 2020, 18:39
foto


Finabank heeft op eigen kracht haar positie in de markt uitgebouwd tot de 3e Surinaamse bank. De continuïteit van de bank was nooit in gevaar geweest, zegt de directie in een verklaring. Tijdens de persconferentie die vandaag gehouden is door president Desi Bouterse heeft hij aangegeven dat Finabank en De Surinaamsche Bank geholpen zijn door de Centrale Bank van Suriname om overeind te kunnen blijven. Wat de Finabank betreft, is deze informatie onjuist, staat in een zojuist uitgegeven verklaring. 
 
Finabank heeft zoals in haar jaarverslag van 2018 is weergegeven een solide solvabiliteitspositie van 12%, een lage non-performing ratio van 1,5% en een stevige liquiditeitspositie. De financiële instelling maakt daarnaast een consistente en duurzame groei door van circa 20% per jaar en heeft 2020 stevig ingezet. Finabank heeft 2019 afgesloten met eveneens een solide positie en een gezonde groei waarover het door de accountant gecontroleerde jaarverslag later dit jaar zal uitkomen, stelt de directie. 
 
Finabank rapporteert haar cijfers als enige Surinaamse bank conform IFRS zoals die zijn gecontroleerd door het internationale accountantskantoor Ernst & Young. IFRS is een standaard die door buitenlandse banken wereldwijd gehanteerd wordt om cijfers transparant te rapporteren. Finabank voldoet daarnaast aan alle eisen die gesteld worden in de wet Toezicht- Bank en Kredietwezen en alle daaruit voortvloeiende richtlijnen, benadrukt de bank. 
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April