Personeel DSB zondag bij bank; staat achter directeur
01 Feb 2020, 19:07
foto
Steven Coutinho, algemeen directeur van DSB Bank.


De bond bij De Surinaamsche Bank (DSB) heeft besloten zondagmorgen om 8.30 uur aanwezig te zijn bij het hoofdkantoor wanneer de raad van commissarissen bijeenkomt. Vakbondsleider Robby Berenstein zegt aan Starnieuws dat het zekere voor het onzekere wordt genomen, want het bericht circuleert dat DSB-directeur Steven Coutinho wordt ontheven. "Medewerkers van de bank, gepensioneerden en verontruste cliënten willen hun stem laten horen," zegt Berenstein. 

Het is verkeerd aangekomen bij de regeringstop dat Coutinho een 'recht door zijn hart' interview heeft afgestaan aan Radio ABC waarin hij ronduit heeft gezegd dat het geld van het Surinaamse volk is gestolen. Het gaat om US$ 100 miljoen van de spaargelden van burgers die gebruikt is. De banktopper heeft geen blad voor de mond genomen en aangegeven dat de handelingen van de Centrale Bank van Suriname buiten alle afspraken om zijn en absoluut niet getolereerd kunnen worden. 

Berenstein is ook geschokt door mededelingen van vicepresident Ashwin Adhin die toegegeven heeft dat de regering op de hoogte was van het gebruiken van het geld voor zaken waar het geld nimmer voor aangewend mocht worden. De kasreserve is niet bestemd hiervoor maar voor internationale beleggingen, waarvoor nog verdere protocollen getekend moesten worden. De monetaire autoriteiten hebben aangetoond dat ze niet te vertrouwen zijn. Hiervoor is eerder gewaarschuwd. Ontkend werd dat men aan het geld van het volk zou komen, maar nu is het toch gebeurd. 

Met de oproep voor zondagochtend wil het personeel aangeven directeur Coutinho ten volle te ondersteunen. Dit wil de bond duidelijk maken aan de raad van commissarissen, die om 9.00 uur vergaderd. Op de agenda staat niet de ontheffing of ontslag van de directeur, maar de bond neemt het zekere voor het onzekere en wil aangeven dat een actie naar de directeur toe niet geaccepteerd zal worden. "Wij kunnen ons terugvinden in elk woord van de directeur", stelt Berenstein. 
Intussen is Coutinho die uitlandig was, vanmiddag weer teruggekeerd. 
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April