Helikopterfirma Kobe Bryant mocht niet in mist vliegen
01 Feb 2020, 18:29
foto
Kobe Bryant was vijf keer NBA-kampioen voor zijn enige team, de Los Angeles Lakers. (Foto: Reuters)


Het bedrijf dat de helikopter bezit die basketballegende Kobe Bryant, zijn dochter en zeven anderen transporteerde toen het neerstortte, had geen vergunning om in mistige omstandigheden te vliegen, zeggen ambtenaren. Island Express Helicopters was beperkt in zijn operationering. De piloot mocht alleen vliegen zolang hij duidelijk zicht had.

De piloot had naar verluidt de federale certificering om de helikopter te besturen met alleen cockpitinstrumenten. Desondanks heeft hij daar waarschijnlijk weinig ervaring mee, zeggen experts. Dit kwam doordat hij werd beperkt door de vergunningen van het bedrijf.

De oorzaak van de crash bij mistig weer ten westen van Los Angeles wordt nog onderzocht. Bryant was onderweg om het basketbalteam van zijn dochter te coachen in een lokaal jeugdtoernooi op de Mamba Sports Academy. Ondertussen speelden de Lakers vrijdag hun eerste wedstrijd sinds de dood van Bryant. Ze speelden tegen de Portland Trail Blazers in het Staples Center in LA.

Het team bracht hulde aan Bryant door met zijn rugnummers - 8 en 24 - op te warmen, terwijl duizenden fans scandeerden: "Kobe, Kobe!" Zanger Usher begon toen een formeel eerbetoon met Amazing Grace, geflankeerd door boeketten in de vorm van de nummers 8 en 24.

Lakers-ster LeBron James bracht hulde aan het icoon en zei tegen de menigte: "Het feit dat ik hier nu ben betekent zoveel voor me. Ik ga door met mijn teamgenoten om zijn erfenis voort te zetten, niet alleen voor dit jaar, maar zolang we kunnen doorgaan met het spelen van het basketbal waar we van houden, want dat is wat Kobe Bryant zou willen."

Island Express Helicopters was beperkt tot vliegen onder wat bekend staat als visuele vliegregels, wat betekent dat piloten duidelijk buiten het vliegtuig bij daglicht moeten kunnen zien, zei Keith Holloway, een woordvoerder van de National Transportation Safety Board (NTSB), aan persbureau Reuters. Het bedrijf mocht niet alleen met cockpitinstrumenten vliegen.

Holloway zei dat het niet bekend was of de piloot, Ara Zobayan, op instrumenten vloog ten tijde van het ongeluk. Zobayan had een vergunning om met cockpitinstrumenten te vliegen, vertelde Kurt Deetz, een voormalige piloot voor het bedrijf dat twee jaar lang Bryant vloog, tegen Forbes. Hij voegde er echter aan toe: "Ik denk niet dat hij echte ervaring had met vliegen in de wolken."

Island Express zei donderdag dat het bedrijf zijn operaties opschortte. "De schok van het ongeval trof al het personeel en het management besloot dat de service zou worden opgeschort totdat het passend werd geacht voor personeel en klanten," zei het in een verklaring.

Het vliegtuig - een Sikorsky S-76B - vloog zondagochtend tegen de heuvel aan buiten de stad Calabasas. De omstandigheden waren mistig toen de vlucht van start ging en de lokale politie had hun helikopters aan de grond gezet vanwege het slechte weer.

De piloot vroeg luchtverkeersleiders om een ​​speciale goedkeuring, bekend als Special Visual Flight Rules, om te vliegen bij minder dan optimaal weer, zei NTSB-bestuurslid Jennifer Homendy, die naar de crash scene ging om bewijs te verzamelen.

De helikopter, voegde ze eraan toe, cirkelde 12 minuten in de lucht voordat ze toestemming kreeg. De piloot vroeg vervolgens aan de vluchtbestuurders om de "vlucht te volgen", een assistentie aan helikopters om botsingen te voorkomen, maar kreeg te horen dat het toestel te laag was om te worden opgepikt door de radar.

Minuten later zei de piloot dat hij "aan het klimmen was om een ​​wolkenlaag te vermijden", voegde ze eraan toe. De helikopter klom en begon een aflopende bocht naar links, volgens radargegevens, voordat de communicatie werd verloren "in overeenstemming met de locatie van het ongeval".
Advertenties