Touroperator tevreden over grootste toerismebeurs New York
01 Feb 2020, 03:42
foto
Touroperator Travel The Guianas zegt dat de belangstelling voor Suriname op de toerismebeurs in New York boven verwachting was.


Touroperator Travel The Guianas (TTG) blikt tevreden terug op haar deelname aan de grootste toerismebeurs in New York. Ondernemer en eigenaar Dinesh Ramlal zegt dat de belangstelling zeer groot was: ruim 500 bezoekers hebben zijn stand bezocht. “De beurs was goed en zelfs boven verwachting. Dat komt ook door de grote Guyanese samenleving die daar woonachtig is,” deelt Ramlal zijn ervaring.

Het is de eerste keer dat TTG meedeed aan de New York toerismebeurs. De organisatie heeft eerder wel op andere beurzen in Amerika gestaan. De bedoeling is om in te spelen op de Amerikaanse markt, die rechtstreekse vluchten heeft vanuit New York met Caribbean Airlines, American Airlines en vanaf mei ook Jet Blue. De beurs werd afgelopen week gehouden in de Jacob Javits Convention Center. 

Volgens Ramlal moet Suriname meeliften met de bekendheid. “Wij hebben meer te bieden, wij zijn goedkoper en hebben een betere toerisme-infrastructuur. Het probleem is dat men ons als land niet kent, en daarmee ook de toeristische producten niet,” zegt Ramlal. Veel reisagenten weten wel waar Suriname ligt, maar ze zitten met de 'direct flights' die er niet zijn en “tourism products we do not know will be hard to sell”. Ramlal pleit er daarom voor dat er meer initiatieven komen vanuit de overheid en de private sector. Zo zou de overheid haar ambassades moeten inzetten om te netwerken. Voorts dient de promotie opgekrikt te worden en zou de overheid hard moeten werken aan betere vliegverbindingen. 

TTG was de enige Surinaamse toeristische onderneming op de beurs. Buurland Guyana was ook vertegenwoordigd en deed dat samen met Caribbean Airlines. Aruba, Curaçao, Bonaire, de Dominicaanse republiek en andere Caribische eilanden waren, net als alle landen van Zuid- America, eveneens aanwezig. Er zijn volgens de touroperator heel veel mensen die de drie Guyana’s alsnog als toeristische bestemming willen aandoen, om daarmee heel Zuid-America afgerond te hebben. De bedoeling is om deze groep zo snel mogelijk te overtuigen naar deze drie landen af te reizen. Ramlal zegt desgevraagd voorafgaand aan en tijdens deelname aan de beurs, geen contact te hebben gehad met de Surinaamse ambassade. “En om eerlijk te zijn, heb ik ze niet opgezocht. Ik heb het een paar keer gedaan, maar ze hebben geen budget en faciliteiten om te delen”, vertelt hij.

Suriname is het enige land in de Guyana's, waarvoor Amerikanen een visum nodig hebben om binnen te komen. Amerikaanse zakenlieden en toeristen hebben de mogelijkheid niet om een overnight beslissing te nemen en er een weekendje uit te gaan, omdat de mogelijkheden voor het verkrijgen van een toeristenkaart zijn weggevallen. “Dit werkt niet in ons voordeel als toeristische bestemming in ontwikkeling, als het gaat om de late beslissers”, stelt Ramlal. Naast de New York beurs zal TTG op 15 en 16 februari staan op de Los Angeles Adventure & Travel Show, van 4 - 8 maart in Duitsland en van 13 - 15 mei op de ITB Shanghai China. Met deze beurzen hoopt TTG nieuwe markten te creëren voor toerisme naar Suriname, los van de nog erg belangrijke Nederlandse markt waar andere touroperators beurzen doen. 

Advertenties