Abrahams: NDP neemt de straat over op 22 januari
11 Jan 2020, 00:00
foto
NDP-ondervoorzitter Ramon Abrahams heeft vrijdagavond in Ocer aangekondigd dat op straat zal worden gegaan op 22 januari. Voorzitter tevens president Desi Bouterse wordt begeleid naar de Krijgsraad. (Foto's: René Gompers)


De NDP zal zwaar mobiliseren naar 22 januari. Dan moet partijleider tevens president, Desi Bouterse, voor de Krijgsraad verschijnen als ex-legerleider. Hij is veroordeeld voor medeplegen van moord op 15 mannen op 8 december 1982. Bouterse heeft vrijdagavond gezegd dat hij een uitnodiging heeft ontvangen en hij zal gaan. Hij is gedagvaard door de Krijgsraad die het verzet tegen het vonnis in behandeling neemt. 

NDP-ondervoorzitter Ramon Abrahams heeft aangegeven dat de komende week alle politieke coördinatoren in vergadering bijeen zullen komen. Deze eerste vergadering zal gaan over de mobilisatie naar 22 januari toe. "Het gaat een georganiseerde zaak zijn om onze voorzitter, onze president te begeleiden naar waar hij naar toe moet gaan," deelde Abrahams mee. Hij gaat niet alleen. Abrahams zei dat alleen in Paramaribo tijdens de verkiezingen van 2015 er meer dan 56.000 stemmen zijn uitgebracht op de NDP. Hiervan zijn meer dan 35.000 stemmen uitgebracht op de NDP-voorzitter. Op de NDP zijn er 130.000 stemmen uitgebracht. 

Abrahams stelde dat niemand komt aan de enige nationale partij, de grootste partij in het land. "A no kan, a no psa". Er gaat georganiseerd gewerkt worden naar 25 mei. Op 22 januari zal de NDP haar kracht laten zien op straat. "If un wani dat NDP e teki strati, wi o tek a strati. Te we teki strati dan wi teki strati ja. Want wij weten waarom wij dat moeten doen. Gelooft u mij. En ze gaan het merken op 22." De achterban zal de instructies krijgen van de politieke coördinatoren. 


Ocer is bomvol. De NDP-ers zijn massaal naar de kadervergadering gekomen. 


Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April