DNA-voorzitter Simons krijgt Diaspora Oorkonde 2019
10 Dec 2019, 03:38
foto
Ramon Ramsodit, president van Satya Dharma reikt de Diaspora Oorkonde 2019 uit aan Assembleevoorzitter Jennifer Simons.


Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons heeft maandag de Diaspora Oorkonde 2019 ontvangen van Ramon Ramsodit, president van de stichting Satya Dharma uit Hoogvliet-Rotterdam. De organisatie vindt dat Simons deze oorkonde heeft verdiend. Zij heeft zich sterk gemaakt voor historische wetgeving die de diaspora een wettelijke band heeft gegeven met Suriname. Assembleevoorzitter Simons heeft bij het in ontvangst nemen van de oorkonde aangegeven dat zij er blij mee is. 

Personen van Surinaamse Afkomst hebben bij wet een speciale status gekregen, waarbij de diaspora-gemeenschap exclusieve voorzieningen heeft. Hiermee is recht gedaan aan de onverbrekelijke band die de diaspora heeft met Suriname, meent de stichting. 

De Diaspora Oorkonde wordt jaarlijks uitgereikt aan personen die zich op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt aan het versterken van de band van Surinamers in diaspora. Het initiatief van Ramsodit om jaarlijks de Diaspora Oorkonde uit te reiken is ondersteund door voormalig Nederlandse premier Dries van Agt, gewezen Tweede Kamerlid Harry van Bommel en Ram Rambaratsingh, de oud-voorzitter van Satya Dharma Nederland. Chan Santokhi, voorzitter van de VHP en artiest Edgar Burgos hebben eerder deze oorkonde ook uitgereikt gekregen. 
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April