Oppositie wil spoedfractieleidersoverleg met Simons
09 Dec 2019, 13:28
foto
De brief die de fractieleiders van de oppositionele partijen hebben geschreven aan Assembleevoorzitter Jennifer Simons.


De fractieleiders van de VHP, ABOP, NPS, Pertjajah Luhur en DOE hebben Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons gevraagd om een fractieleidersoverleg. Dit naar aanleiding van het vonnis van de rechterlijke macht tegen Desi Bouterse, die de functie van president van Suriname bekleedt. De brief is vandaag ingediend bij De Nationale Assemblee. 

De politieke partijen hebben eerder afzonderlijk in verklaringen benadrukt dat wet en recht gehandhaafd moet worden. Zij vinden niet dat het hier om een politiek vonnis gaat, zoals eerder aangegeven door Bouterse, zijn raadsman Irvin Kanhai en verschillende NDP-toppers. De fractieleiders willen bespreken welk standpunt De Nationale Assemblee zal innemen. 

De NDP-fractie heeft in een verklaring aangegeven dat de Amnestiewet nog recht overeind staat. De coalitiefractie stelt dat er vonnis gewezen is in een politiek proces. Aan president Bouterse, tevens voorzitter van de NDP, wordt gevraagd om zijn werkzaamheden in dienst van land en volk daarom op de ingeslagen weg voort te zetten.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April