Eskak: Volk zal bepalen wie hem uit de problemen zal halen
09 Dec 2019, 09:36
foto
Nasier Eskak is aspirant DNA-kandidaat in Wanica voor Pertjajah Luhur.


De Pertjajah Luhur (PL) heeft er altijd voor gestreden om sociale onrechtvaardigheden weg te maken. De partij staat daarom bekend als de sociale kracht. Zij heeft altijd de noden van het volk willen lenigen. Op 25 mei 2020 zal het ook het volk zijn, dat zal bepalen wie het onderwijs, de gezondheidssector en alle andere sectoren uit de huidige problemen zal halen. Woorden van Nasier Eskak, ondervoorzitter van de PL tevens aspirant DNA-kandidaat in Wanica, zaterdag tijdens de drukbezochte feestvergadering in verband met de 21e verjaardag van de partij. 

Eskak maakte er ook gewag van dat er twee groepen zijn die altijd extra aandacht hebben gekregen van de partij: de jeugd en de seniore burgers. Het is dan ook geen toeval dat de oprichtingsdatum van de partij – 5 december 1998 – ook de dag is waarop Kinderdag wordt gevierd. “U weet hoe belangrijk kinderen zijn. De jongeren van vandaag zijn de leiders van morgen”, sprak hij. Ook als het gaat om de seniore burgers, heeft de partij altijd een bijzondere rol vervuld. Zo heeft de PL gestaan aan de wieg van de Bigi Sma Dey, die later door anderen is overgenomen en voortgezet.

De partijtopper zei dat binnen de politiek de PL altijd een ondergeschoven kindje is geweest. De partij heeft zich tot nu staande weten te houden dankzij de wijsheid  van haar voorzitter Paul Somohardjo, maar ook dankzij de trouw van de PL-achterban. Volgens de aspirant DNA-kandidaat zal geen enkele kracht de PL klein kunnen krijgen, zeker niet nu de eenheidsbeweging is geïnitieerd, waarin naast de PL ook de KTPI, de Partij voor Democratie en Ontwikkeling en Nieuw Suriname zijn opgenomen. Eskak hield de aanwezigen voor dat gewerkt zal worden volgens de vier pijlers zoals opgenomen in het partijprogramma, waarvan het concept reeds klaarligt. 
Advertenties