HVB pleit voor meer vaderlandsliefde en respect
27 Nov 2019, 02:34
foto
HVB-politiek leider Raymond Sapoen wil meer vaderlandsliefde en respect. (Foto: HVB)


Raymond Sapoen, leider van de Hervormings- en Vernieuwingsbeweging (HVB) wil dat Surinamers meer vaderlandsliefde etaleren en respect hebben voor elkaar en elkaars mening. "Vooral in de aanloop naar de verkiezingen van mei volgend jaar roep ik politici en politieke partijen op om respectvol met elkaar om te gaan. Alla partij wan wini verkiezing maar kow respeki makandra,want a jeugd fu mama Sranan ey volg unu. Laten we van ons mooi land geen bananenrepubliek maken."

De HVB-politiek leider wijst erop dat "we over het beleid van mening mogen verschillen, maar als het gaat om de soevereiniteit van Suriname, moeten we als één man staan achter onze vlag." Hij heeft het schrijven van de VHP en anderen naar Oppenheimer over de US$ 150 miljoen veroordeeld. "Er zijn voldoende democratische instrumenten om het economisch beleid van de regering  aan de kaak te stellen en unu no musu vergiti: wie zijn neus schendt, schendt ook zijn aangezicht."

Op de regering heeft hij  tijdens een ressortmeeting in Para oost een dringende oproep gedaan om volledige transparantie te verschaffen en de mogelijkheid te bekijken dat Staatsolie als de toekomstige eigenaar van de Afobakadam zelf de lening neemt.

Volgens HVB Youth Ambassdor Jair Kross, gaat de partij met nog een half jaar te gaan naar de verkiezingen een serieuze gooi doen naar een van de drie zetels in Para. "In Para soso toe partij habi kans, paars en wij. De rest heeft niets te zoeken hier." Hij hield zijn gehoor voor dat "als we beloven, laten we no matter what ons houden aan onze belofte. Volgens hem is het uitgangspunt van de HVB: 'A promise made is a promise kept.'
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April