Braziliaans koppel aangehouden roofoverval MamaNdjuka
26 Nov 2019, 03:57
foto
De verdachte Braziliaanse man is aangehouden door beveiligers van concessiehouder Ronnie Brunswijk.


Een Braziliaans koppel is maandag door beveiligers van de goudconcessiehouder Ronnie Brunswijk in het MamaNdjuka gebied in Sipaliwini aangehouden. Het tweetal wordt vanwege zijn handelingen bij de roofoverval van zaterdag met twee doden als gevolg, verdacht hand- en spandiensten te hebben geleverd aan de Braziliaanse bende die de beroving heeft gepleegd. 

De beroving en gijzeling van een groep mensen vond bij een bar, bij een plaats die bekend staat als Gaanda. Volgens ooggetuigen en enkele slachtoffers van deze brute beroving, is de Braziliaanse roversbende verdacht mild omgegaan met de Braziliaanse man. Tijdens schermutseling als gevolg van de beroving, moest de man zelfs een machinegeweer, dat de rovers in beslag hadden genomen, houden.  Ook tijdens de gijzeling van enkele mensen bij de bar, waar het drama zich voltrok, was er sprake van een normale communicatie tussen de man en de rovers. 

Na dit hele gebeuren, waren de man en zijn vrouw nergens te bespeuren. Na speurwerk van de beveiliging van Brunswijk, is het koppel staande gehouden. De verdachten zijn overgedragen aan de politie. De man en vrouw zijn in verzekering gesteld. Er is een klopjacht geopend in dit gebied om de rovers op te sporen en hen aan te houden. 

Ala-D Media

Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March