President Bouterse met Turks toestel naar China
25 Nov 2019, 00:52
foto
Het Turkse toestel van luchtvaartmaatschappij Atlas Global onderweg naar Suriname.


President Desi Bouterse en een vrij grote delegatie vertrekken later op de middag met een Turks vliegtuig richting China. Starnieuws verneemt dat de regering heeft besloten om een extern toestel in te huren. Hierdoor wordt er geen druk uitgeoefend op het reguliere vliegschema van de SLM. Intussen is het toestel geland op de Johan Adolf Pengel luchthaven. Na het afnemen van de parade in Moengo zal de president beginnen aan zijn reis naar China. 

Met de president reizen onder ander mee zijn echtgenote en de ministers Ydilz Pollack-Beighle (Buitenlandse Zaken), Gillmore Hoefdraad (Financiën), Stephen Tsang (Handel, Industrie en Toerisme), Antoine Elias (Volksgezondheid) en Stuart Getrouw (Justitie & Politie). Het officiële programma van het staatsbezoek aan China duurt van 27-30 november. Het staatshoofd is uitgenodigd door de Chinese president Xi Jinping.

Dit bezoek staat in het licht van de verdere verdieping en versterking van de bilaterale samenwerking tussen beide landen en tevens de consolidering van het strategisch partnerschap tussen de twee soevereine Staten. President Bouterse zal een bilateraal onderhoud hebben met president Xi Jinping, andere hoogwaardigheidsbekleders en het bedrijfsleven.

Diverse overeenkomsten op de gebieden veiligheid, landbouw, handel en investering, technische en economische ondersteuning staan op het programma. 
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April