Twee doden bij gewelddadige roofoverval te Mama Ndjuka
24 Nov 2019, 10:31
foto


Er zijn twee doden als gevolg van een gewelddadige overval zaterdagavond gepleegd te Mama Ndjuka in het district Sipaliwini. Een Braziliaanse bende pleegde de brute overval. Dit gebeurde op een concessie van ondernemer Ronnie Brunswijk, bij een bar bij het plaatsje Gaanda.

Rond 19.30 uur zaterdag had een groep mensen zich verzameld bij een bar om te kijken naar een voetbalwedstrijd. De mensen werden verrast door de zwaar bewapende roversbende. De criminelen hielden iedereen onder schot. Zij werden beroofd en de bar is geplunderd. Tijdens het verzet werd een goudwerker bekend als Bailo, dodelijk geraakt. Daarna hebben de zwaar gewapende rovers, de mensen gegijzeld en in een truck overgebracht naar een afgelegen gebied. 

De beveiliging van een andere concessie van Brunswijk verleende assistentie. Dit was rond 03.00 uur vanochtend. De gegijzelden werden als schild gebruikt wat hun bevrijding bemoeilijkte. Bij het vuurgevecht dat hierop volgde, werd een andere beveiliger bekend als Boys dodelijk geraakt. Het gelukte de beveiliging van Brunswijk om de overige gegijzelden te bevrijden. 

De autoriteiten in Paramaribo zijn al op de hoogte gebracht van dit drama. Ook is deze gewelddadige beroving bevestigd door Brunswijk. Hij is erg terneergeslagen na dit gebeuren en vindt dat het hoogtijd is dat het zuid-oosten van Suriname verlost wordt van de reeks gewapende overvallen. 

Ala-D Media
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April