Bouva: Vlaggenpakket moet liefde voor land stimuleren
23 Nov 2019, 16:46
foto
Melvin Bouva, voorzitter van de stichting Trotse Surinamer, (3e van links) en Kelvin Koniki (3e van rechts), voorzitter van Nationaal Jeugdparlement hebben een vlaggenpakket overhandigd aan scholen.


Meer liefde en waardering voor Suriname en Surinamers is een van de doelen die stichting Trotse Surinamers (TroSu). "We moeten meer leren en weten over ons land. Ook moet op alle scholen als vanouds elke ochtend de vlag worden gehesen en moeten oude en versleten vlaggen plaatsmaken voor die met een stralende uitstraling om trots op te zijn," zegt Melvin Bouva, vicevoorzitter van De Nationale Assemblee tevens voorzitter van de stichting. Om dit te bereiken is op initiatief van Bouva en de voorzitter het Nationaal Jeugd Parlement, Kelvin Koniki afgelopen vrijdag het project 'Trotse Surinamers' gelanceerd. 

Dit jaarlijks terugkerend project, dat in november 2017 van start is gegaan moet het gevoel van trots en vaderlandsliefde van Surinamers maar vooral jongeren trots aanwakkeren, in het bijzonder met het oog op 44 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid van ons land. Hiervoor krijgen de deelnemende scholen een stralende Surinaamse vlag. Ook is er door Bouva en een groep jonge Trotse Surinamers hiervoor een poster ontwikkeld, waarop de betekenis van de kleuren van de vlag staan. Verder staat het wapen van Suriname er helemaal op, met uitleg. Ook beide coupletten van het volkslied zijn op de poster.  

De stichting TroSu beoogt hiermee alle Surinamers maar in het bijzonder de jeugd, op zeer jonge leeftijd te stimuleren respect en geloof te hebben voor vlag, wapen en volkslied. De organisatie wil hiermee een bijdrage leveren aan degenen die meer willen weten over de nationale symbolen. Bij de introductie vrijdag op diverse GLO en VOJ scholen is een vlaggenpakket geschonken. In totaal worden in deze periode 25 scholen in stad en district bedacht. Het project zal, gelet op de behoefte, volgend jaar worden voortgezet. Dit project is mogelijk gemaakt met ondersteuning van het bedrijfsleven en vrijwilligers.
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March