Rechtstreekse plaatsing Gold Cup nu in eigen handen
18 Nov 2019, 19:35
foto
Suriname heeft 10 punten en komt om middernacht uit tegen Nicaragua. Bij winst plaatst Suriname zich rechtstreeks voor de Concacaf Gold Cup 2021.


Suriname heeft in de nacht de kans om zich rechtstreeks te plaatsen voor de Concacaf Gold Cup 2021. Tevens heeft de mannen voetbalselectie de kans om te promoveren naar de A-League van de Concacaf Nation League. Deze mogelijkheden staan nu open omdat Dominica, waarvan Suriname afgelopen vrijdag nog met 4-0 won, vandaag heeft gestunt. Dominica heeft uit met 1-0 kunnen winnen van St. Vincent & the Granadines. 

Het enige doelpunt kwam van de 17-jarige Aduel Laville en wel in de 71e minuut. St. Vincent & the Grenadines die op 14 oktober van Suriname won met 1-0 uit, blijft door dit verlies steken op 11 punten en is uitgespeeld in deze groepsfase. Suriname is tweede en heeft 10 punten en zal moeten winnen om groepswinnaar te worden. 

Het is de eerste overwinning voor Dominica in deze Nation League B wedstrijden uit groep D. Natio is klaar voor de wedstrijd tegen Nicaragua. Suriname is al op de hoogte van de kansen. Bij een overwinning zal natio zich plaatsen voor Concacaf Gold Cup. Suriname zal als goed zit met dezelfde basis starten van afgelopen vrijdag tegen Dominica. De wedstrijd begint om 00.00 uur een wordt gespeeld in Estadio Nacional De FÚTBOL in Managua. Het tijdsverschil met Nicaragua is drie uren. De wedstrijd wordt rechtstreeks uitgezonden door STVS

Ala-D Media

Advertenties