Lobi Nieuw Nickerie op een nieuwe locatie
19 Nov 2019, 04:00
foto
Nensy Bandhoe, directeur van Stichting Lobi Health Center verwelkomt de gasten bij de opening van het filiaal in Nieuw Nickerie.


Stichting Lobi Health Center verhuist en breidt per 19 november haar diensten bij haar filiaal te Nieuw Nickerie uit. De nieuwe vestiging aan de Cederstraat is mogelijk gemaakt door het ministerie van Volksgezondheid met medewerking van het Mungra Medisch Centrum (MMC). Minister Antoine Elias van Volksgezondheid heeft zich persoonlijk ingezet voor het realiseren van de nieuwe kliniek voor Lobi. Deze inzet van de minister wordt ten zeerste gewaardeerd door Nensy Bandhoe, directeur van Stichting Lobi Health Center. “Temeer daar preventieve gezondheidszorg, bescherming en wetenschappelijke vooruitgang essentieel zijn voor het gezond houden van een samenleving. Ook de Nickeriaanse gemeenschap heeft daar alle recht op,” zegt Bandhoe. 

Stichting Lobi Health Center welke opgericht is op 29 februari 1968, is al 41 jaren actief werkzaam in het district Nickerie en is sinds 1987 erkend door het ministerie van Volksgezondheid als dé gezinsplanningsorganisatie in Suriname. De stichting is tegenwoordig uitgegroeid tot een goed georganiseerde Public Health organisatie, met een breed pakket aan preventieve gezondheidszorgdiensten voor de Surinaamse samenleving. Naast de welbekende voorbehoedsmiddelen zoals het Condoom, de Pil, Prikpil en Reproductieve Onderzoeken zoals hiv-, Borst- en Baarmoederhalskankeronderzoeken, kunnen bewoners van Nickerie nu ook terecht voor het vaginale afscheidingsonderzoek, kinderwens begeleiding en het plaatsen, controleren en verwijderen van het spiraaltje. Ook is het filiaal op de woensdag open van zeven uur 's morgens tot half zes in de vooravond. De stichting heeft een voorhoede rol op het gebied van kwalitatieve geïntegreerde Seksuele en Reproductieve Gezondheidszorg diensten voor mannen, vrouwen, koppels en jongeren. 

De opening van het gebouw vond maandag plaats door lokale medewerkers van de stichting en minister Elias, in het bijzijn van onder andere districtscommissaris van Nickerie, Nisha Kurban-Baboe, waarnemend directeur van het Mungra Medisch Centrum, Ruben Seedo en Bandhoe. “Iedereen heeft het recht om toegang te hebben tot de hoogst haalbare standaard van preventieve fysieke en geestelijke gezondheid. Dit geldt ook voor de mannen, vrouwen, jongens en meisjes die wonen in Nickerie,” zei directeur Bandhoe tijdens haar welkomstwoord. Zij ging verder in op het belang van het behoud van de preventieve dienstverlening van Lobi voor het district Nickerie.

Lobi is actief in 9 van de 10 districten in Suriname en probeert zo haar diensten zo dicht mogelijk bij de gemeenschap te brengen. Vanaf dinsdag 19 november is het filiaal aan de Cederstraat 39a open voor het publiek.
Advertenties