Misleiding en verspilling kenmerken regering Bouterse/Adhin
18 Nov 2019, 10:38
foto


Als we de balans opmaken van regering-Bouterse, heeft Bouterse in hoedanigheid van president, in bijna 10 jaar, het volk meerdere keren weten te misleiden. Een keertje moeten we recht in de ogen kijken van de president en hem durven zeggen dat misleiding en verspilling, de kenmerken zijn van regering Bouterse. En niet te vergeten het ontspoorde leiderschap van Bouterse!

Er zijn legio voorbeelden van misleiding en verspilling waaronder: fly-overs, wisselkoers, diepzeehaven, 18.000 woningen, 8 flats met 250 woningeenheden, het treinproject, voedselschuur. Er is veel geld verspild bij het maken van ontwerpen en animatiefilms. Vlak vóór de verkiezingen van 25 mei 2015 beloofde regering-Bouterse een VOS-scholengemeenschap te bouwen in het district Marowijne, echter is die school nooit gebouwd, het was een ware pure misleiding. Volgens Dilip Sardjoe, adviseur van de president, was deze belofte gedaan door Bouterse. 

Begin september van dit jaar heeft deze regering opnieuw beloofd een middelbare school te bouwen in Moengo. Om kracht bij te zetten heeft de regering misbruik gemaakt van vakantiejobbers om te gaan protesteren tegen de Stichting Kibii van Marcel Pinas. Op 18 oktober was president Bouterse te gast bij Limbo in het programma Bakana Tori. Hij beloofde toen dat de koers drastisch zal droppen op weg naar 25 november. Als ik me niet vergis is het de derde of de vierde keer dat president Bouterse beloofd heeft de koers omlaag te brengen. Het lukt hem maar niet. In plaats van dat Bouterse de hand in eigen boezem steekt, krijgen de cambiohouders de schuld van de hoge koers. 

President Bouterse was laatst in het district Brokopondo en heeft de mensen beloofd de problemen van Brokopondo op te lossen. Hij past dezelfde strategie toe als die van 2015, namelijk populistische beloften doen om de mensen te misleiden. In 2015 was het hem gelukt de verkiezingen te winnen middels misleiding om daarna het volk 4 jaar lang in het moeras van de armoede te duwen. 

Op 25 november, op Srefidensi dey, gaat de president met een grote delegatie naar China. Naar alle waarschijnlijkheid gaat hij geld zoeken om showprojecten te kunnen uitvoeren in verband met de komende verkiezingen van 25 mei 2020. Terwijl het getergde volk met heel veel moeite de eindjes aan elkaar probeert te knopen permitteert deze regering steeds meer weelde ten koste van het arme volk. De Surinaamse belastingbetalers zullen weer tienduizenden US$ dollars moeten ophoesten voor de kosten van de president en zijn gevolg. Vooral de grote delegatie is verspilling van geld!Een ander goed voorbeeld van verspilling, is de reis van Ashwin Adhin naar India, Israel en New York, waarbij voor de hotelkosten in New York, voor 7 dagen, meer dan US$ 80.000 is betaald, exclusief de reiskosten, daggelden, representatiekosten en vliegtickets. 

De minister van financiën en vertrouweling van de president, Gillmore Hoefdraad, spant de kroon als het gaat om verspilling en weelde, zonder meer de meest reislustige minister van Suriname. Hij is meer buiten Suriname dan in Suriname. De samenleving wil graat weten wat het rendement is van al deze reizen. 
Regering Bouterse/Adhin gaat wéér een lening sluiten. Als ik me niet vergis, de 150e lening. Het gaat om een lening van US$ 150 miljoen tegen een rente van liefst 10% per jaar. Regering-Bouterse/Adhin heeft het totale volk misleid met de Alcoa deal. Suriname wordt nu verpand en dat is heel zorgwekkend. 

Idris Naipal
Advertenties