Vader in beklaagdenbank voor verkrachten dochter
15 Nov 2019, 08:32
foto


Gairy W. wordt verweten dat hij zijn dochter in de periode van 17 december 2016 tot 31 december 2018 in Paramaribo en Wanica op gezette tijden seksueel heeft misbruikt. Het minderjarige kind is hiv-positief getest. De vader wist dat hij besmet was met het virus, maar misbruikte het kind zonder voorzorgsmaatregelen te treffen. 

Deze zaak werd op de rechtszitting donderdag voorgedragen door het Openbaar Ministerie. Kantonrechter Lygia Ravenberg hield de verdachte voor dat de kamerdeur van het meisje openstond. De man zou de deur op slot gezet hebben, het kind misbruikt hebben en haar bedreigd hebben met de dood als ze iets over het voorval zou vertellen. Ook kreeg ze enkele rake klappen. 

Hoe de magistraat ook de verdachte confronteerde met de tenlastelegging, de man bleef ontkennen. De kantonrechter bleef hem regel voor regel voorhouden, maar Gairy W. bleef het feit ontkennen. Hij volhardde dat niets van het verhaal klopte. “Dit is de eerste keer dat ik dit alles hoor”, meende Gairy W, die de Guyanese nationaliteit heeft. De magistraat vroeg hem of de politie, bij zijn voorgeleiding bij de rechter-commissaris hem niets voorgehouden had. Hij zei dat niemand hem zo had omschreven. 

Gairy W. beweerde dat hij nooit zijn dochter zou verkrachten of mishandelen. Hij zou het kind nooit zoiets aandoen. Officier van justitie, Claudia Bruining, zal twee getuigen, onder wie het slachtoffer, horen op de rechtszitting van 28 november. 

Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April