Amerikaanse functionaris op bezoek bij minister Getrouw
15 Nov 2019, 02:46
foto
De nieuwe Deputy of Chief mission van de Amerikaanse Ambassade in Suriname, Michael Keas (r) op bezoek bij minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie (3e v.l.) 2e v.r. de Amerikaanse ambassadeur Karen Lynn Williams. (Foto: Juspol/NII)


De nieuwe Deputy of Chief mission van de Amerikaanse ambassade in Suriname, Michael Keas heeft een kennismakingsbezoek gebracht aan minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie (Juspol). Hij was vergezeld van de Amerikaanse ambassadeur Karen Lynn Williams. Williams was onder meer geïnteresseerd in de perikelen rond het goudveld van Iamgold en goudzoekers te Lawa. Getrouw gaf aan dat nu alles onder controle is.

De functionarissen hebben gesproken over criminaliteitsbeheersing, verkeersveiligheid en human trafficking. Over de situatie rond het goudveld van Iamgold zei Getrouw dat na veel onderhandelen de rust op de goudvelden is teruggekeerd. De komende periode zullen gesprekken worden gevoerd met de Fransen, om de veiligheid in de gebieden aan de Lawarivier te verhogen.

Williams kondigde de aanstelling aan van een nieuwe Regional Director van de Drug Enforcement Administration (DEA) in Guyana. Met die vervanger wil ze binnenkort praten over de verdere aanpak van de drugsproblematiek in de regio, met name Suriname en Guyana. Getrouw gaf te kennen ook behoefte te hebben aan een gesprek. Hij vroeg de ambassadeur naar ondersteuning voor trainingen van de Amerikanen voor de gespecialiseerde politie-eenheden.

Getrouw heeft ook de huidige situatie van Suriname omtrent het National Risk Assessment (NRA) en het CariSECURE project aangekaart. De NRA is momenteel gaande. De Caribbean Financial Action Taskforce (CFATF) zal Suriname beoordelen op 40 punten. CariSECURE is een regionaal project dat ertoe moet leiden dat er op beleidsniveau betere strategieën ontwikkeld worden voor misdaadvermindering en -preventie en rapportage over veiligheidspatronen van burgers in het Caribisch gebied. Getrouw zegt dat in het 1e kwartaal van 2020 het project een feit moet zijn.

Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April