AdeKUS sluit affiliatie-overeenkomst met ’s Lands Hospitaal
14 Nov 2019, 20:41
foto
V.l.n.r.: de waarnemend directeur Bureau Universiteit Fred Bobson, de decaan van de FMeW Robbert Bipat, de voorzitter van de AdeKUS Eric Jagdew, de algemeen directeur van ‘s Lands Hospitaal Dayasankar Mathoera en de medisch directeur Soenita Nannan Panday-Gopisingh. (Foto: AdeKUS)


De Anton de Kom universiteit van Suriname (AdeKUS) is een samenwerking aangegaan met ‘s Lands Hospitaal. Deze affiliatie-overeenkomst moet helpen zorgen voor een soepele doorstroming van klinische studenten van de Faculteit der Medische Wetenschappen (FMeW) naar stageplekken in ziekenhuizen. Eerder was met het Diakonessenhuis een dergelijke overeenkomst gesloten.

Voorlopig faciliteert het Academisch Ziekenhuis Paramaribo de meeste klinische stages, meldt de publiciteitsdienst van de universiteit. De overeenkomst is nodig door het beleid van het ministerie van Volksgezondheid om de toelating van studenten voor geneeskunde en fysiotherapie te verruimen en de fysieke en andere mogelijkheden van de FMeW c.q. het Medisch Wetenschappelijk Instituut (MWI).

Bij de ondertekening waren de secretaris van de FMeW, Alida Kent, de directeur van de FMeW, Paul Brandon, en de jurist van ‘s Lands Hospitaal, Pique, aanwezig. Soenita Nannan Panday-Gopisingh, de medisch directeur van het ’s Lands Hospitaal heeft hierbij onder meer aangegeven dat deze overeenkomst zeker een mijlpaal is voor het ziekenhuis, daar zij hierdoor structureel ook een bijdrage zullen kunnen leveren aan de opleiding van nieuwe medici.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April