Santokhi kondigt in Rensproject herschikking leningen aan
11 Nov 2019, 22:30
foto
VHP-kernvergadering in Rensproject zondagavond. Verschillende sprekers hebben aangevoerd dat het niet goed gaat met het land. Alle hoop van de oranje partij is gevestigd op 25 mei 2020.


VHP-voorzitter Chan Santokhi heeft op een ressortvergadering zondagavond in het Rensproject aangekondigd dat er een herschikking van de leningen zal plaatsvinden over de rente en terugbetaling.  Over de grote leningen die de regering is aangegaan, zijn brieven geschreven naar alle internationale en nationale instituten. Investeerders en goedkoop kapitaal zullen worden aangetrokken, natuurlijke hulpbronnen zullen ontwikkeld worden, een fonds zal opgezet worden voor middelgrote en kleine bedrijven, trainingen zullen verzorgd worden voor drop-outs, beloofde de politicus. 

De VHP'er Rabindre Maharban zei dat er integere mensen nodig zijn om dit land te kunnen besturen. "We hebben goed bestuur nodig om welvaart en welzijn te brengen voor de hele samenleving". Rita Elsenhout voerde aan nimmer afhankelijk te willen zijn van een pakket, "wij verdienen meer dan een pakket. DDB en consorten de tijd is aangebroken om plaats te maken voor anderen." Kenny Liu deelde mee dat de VHP ervoor gaat zorgen dat er economische groei komt., "Dit gaan we doen door de productie sector te stimuleren en het aanbieden van betaalbare beroepsonderwijs in alle districten. Ronny Aloema kondigde aan dat de VHP ervoor zal zorgen dat SOSIS, een moderne nationale sportpark gaat worden.

Dew Sharman beweerde dat Rensproject, waar de VHP van oudsher minder stemmen kreeg, zich achter de Orange Movement heeft geschaard en daarmee is de eerste zetel in Paramaribo volgens hem verzekerd. Weg naar Zee heeft 15000 ha landbouwgrond met natte en droge infrastructuur maar beleid ontbreekt om de productie ter hand te nemen. Riad Nurmohamed zei dat de partij Suriname tot een welvarend land wil maken. Dat betekent dat je industrieën moet hebben, fabrieken hebben, werkgelegenheid creëren. Krishna Mathoera merkte op dat zonder de corruptie aan te pakken "we de crisis niet zullen kunnen oplossen". Voor de VHP is belangrijk om eerlijke en integere mensen te hebben in het kabinet. Als onze mensen in de fout gaan moeten we niet de wet wijzigen maar de personen achter slot en grendel zetten. 

Cedric van Samson legde uit dat als je verandering wilt hebben, je draagvlak moet zoeken, "daarom zeggen we van de VHP, dat we het samen gaan doen. Als er elke dag file is op de weg dan moeten we spreiding brengen in de aanvangstijden van bijvoorbeeld de overheidskantoren, scholen, bedrijven etc." Santokhi stelde dat de VHP geen politieke partij is die etniciteit bundelt, maar een Surinaamse partij die Surinamers bundelt. "In eenheid zijn we in staat de crisis aan te pakken, in eenheid zijn wij in staat grote problemen op te lossen." 
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March