104-jarige man omgekomen bij woningbrand
22 Oct 2019, 20:22
foto


De 104-jarige Toeni Deel is maandag omgekomen bij een woningbrand in de Groenhartstraat. Het huis stond op een woonerf met daarop vijf woningen. De tweede woning op het erf stond in lichterlaaie. Het was een laagbouwwoning die uit hout was opgetrokken. Op dat moment waren de huisbewoners niet thuis.

Vóór de komst van de brandweer sloeg het vuur over naar het eerste huis bestaande uit een beneden- en bovenverdieping. Alle huisgenoten, met uitzondering van de heer Deel, wisten zichzelf in veiligheid te brengen. In de panieksituatie die op dat moment heerste, waren zijn huisgenoten hoogstwaarschijnlijk vergeten om hem uit het huis te halen. De heer Deel was slecht ter been. 

Bij het horen van zijn hulpgeroep werd het duidelijk dat hij nog in het huis was. Het huis stond op dat moment zodanig in brand dat het levensgevaarlijk was om daar binnen te gaan.

Tijdens de nablussingswerkzaamheden stuitten de brandweerlieden op het verkoolde lijk. In opdracht van het Openbaar Ministerie is het ontzielde lichaam voor obductie in beslag genomen.
De oorzaak van de brand is nog niet bekend. De afdeling Forensische Opsporing en de politie van Bureau Nieuwe Haven zijn belast met het onderzoek, meldt de politie Public Relations. 

Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March