Rechter wijst stopzetting veiling Maretraite Mall af
22 Oct 2019, 14:07
foto
De veiling van de Maretraite Mall gaat woensdag normaal door. De vordering tot stopzetting is afgewezen door de rechter.


De kantonrechter in het Eerste Kanton, Alida Johanns heeft vanmiddag de vordering van de schuldenaren, tot stopzetting van de veiling van de Maretraite Mall op woensdag afgewezen. Omdat de vordering is afgewezen zijn de schuldeisers bevoegd de veiling, morgen voortgang te houden. 


De schuldenaren hadden hun vordering ingesteld tegen de notaris en tegen de schuldeisers, in deze de Surinaamsche Bank (DSB) en Suritrust.Over de notaris, die onder andere verantwoordelijk was voor de betekening en bekendmaking van de voorgenomen veiling, heeft de kantonrechter  overwogen dat daarbij alles correct is verlopen. Ten aanzien van het verwijt van de schuldenaren dat de DSB en de Suritrust hun zorgplicht niet in acht hebben genomen, heeft de rechter overwogen dat daarvan geen sprake is.


De vordering werd namens de schuldeisers ingesteld door advocaat Michelle Lau-Kerssenberg en de notaris en de schuldeisers werden respectievelijk vertegenwoordigd door de advocaten Rani Sohansingh en Nashreen Ilahibaks.

Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April