Onderzoek pg gestart; VHP wil intrekken wetsvoorstel
22 Oct 2019, 12:33
foto


De VHP roept de NDP op om het voorstel tot wijziging van de Wet op de Staatsschuld in te trekken. Het Openbaar Ministerie is formeel een onderzoek gestart naar het handelen van de minister van Financiën over het overschrijden van het leenplafond. Daarom is volgens de VHP essentieel dat dit onderzoek niet wordt belemmerd. 

Conform artikel 131 van de grondwet is inmenging in een lopend strafrechtelijk onderzoek niet toegestaan. Doorgaan met de behandeling van het wetsvoorstel moet dan ook gezien worden als ongeoorloofde inmenging en aantasting van de rechtstaat. 

De VHP-fractie heeft aangifte gedaan tegen minister Gillmore Hoefdraad en kreeg vandaag een afschrift van het verzoek van de procureur-generaal aan hoofd van afdeling Fraude en Economische Delicten van de politie. De procureur-generaal geeft opdracht tot een onderzoek naar minister Hoefdraad van Financiën, op “verdenking van overtreden van het leningenplafond ex artikel 3a van de Wet op de Staatsschuld”.

De VHP betreurt het dat de regering het zover heeft laten komen dat een juridische gang nodig is om naleving van de wet te realiseren. Constructieve inbreng van de oppositie en deskundigen zijn continue genegeerd wat heeft geleid tot een onverantwoorde schuldenlast. Deze last is door de regering afgewenteld op de schouders van het volk. Voor de VHP is dat onaanvaardbaar. Het stemt de partij goed te zien dat de rechtsstaat en in deze het Openbaar Ministerie nog onafhankelijk kan functioneren en kijkt uit naar de bevindingen van het onderzoek.
Advertenties