Bundeling voor groter protest tegen wetswijziging
22 Oct 2019, 12:21
foto
Een groep mensen heeft vandaag geprotesteerd bij De Nationale Assemblee tegen de wijziging van de Wet op de Staatsschuld. (Foto's: Raoul Lith)


Enkele tientallen mensen hebben vandaag, na een oproep van Strei!, geprotesteerd bij De Nationale Assemblee. Er wordt geprotesteerd tegen de behandeling van de initiatiefwet ingediend door NDP-fractieleider Amzad Abdoel. Hij wil dat de strafbepaling geschrapt wordt uit de Wet op de Staatsschuld. Ook moet het leningenplafond worden opgeheven. 

Neus antwoordt op vragen van journalisten dat ze teleurgesteld is in de opkomst. Op social media uiten mensen wel felle kritiek, maar voegen niet de daad bij het woord. Naast Strei! waren exponenten van de NPS bij De Nationale Assemblee. Ook Assembleeleden van de oppositie spraken met de mensen die aan het protesteren waren. Neus deelt mee dat andere politieke partijen en belangengroepen met elkaar in gesprek zijn. Binnenkort zal gezamenlijk worden geprotesteerd tegen de wetswijziging, die vandaag op de agenda staat van de huishoudelijke vergadering van De Nationale Assemblee. 

De wetswijziging moet volgens Neus met twee derde meerderheid plaatsvinden. Zij vindt dat Assembleeleden - de goede niet te na gesproken - geen volksvertegenwoordigers zijn, maar landverraders. Zij rekent wel erop dat de oppositie een goede strijd zal voeren in De Nationale Assemblee. Het gaat volgens haar hier om een onrechtmatige daad om de wet te wijzigen. 

Strei! heeft een rechtszaak aanhangig gemaakt tegen minister Gillmore Hoefdraad van Financiën over overschrijden van het leningenplafond. Neus merkt op dat er geen wetswijziging kan plaatsvinden, terwijl de rechtszaak gaande is. Dit houdt inmenging in, want er is een zaak in behandeling bij de rechter. Deze zaak zal niet hierbij gelaten worden. Er zal gebundeld worden om te protesteren tegen de aantasting van de rechtsstaat, kondigen diverse politieke partijen en belangenorganisaties aan. 

Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April