Advocaat Joan Nibte geschorst; tekent beroep aan
22 Oct 2019, 10:55
foto
Joan Nibte


Advocaat Joan Nibte heeft hoger beroep aangetekend tegen het besluit van de tuchtrechter om haar voor drie maanden te schorsen. Zij heeft de schorsing zelf bekendgemaakt op haar Facebook-pagina. De schorsing is nog niet van kracht, zolang in hoger beroep geen beslissing is genomen. Zij kan haar werk als advocaat normaal voortzetten tot de beslissing door het Hof van Justitie is uitgesproken. Nibte is ook ondervoorzitter van de Partij voor Recht en Ontwikkeling (PRO). 

"Ik voel mij verplicht om de gemeenschap van deze eerste beslissing in kennis te stellen," zegt Nibte aan Starnieuws. Zij wil niet inhoudelijk ingaan op de reden tot schorsing omdat de zaak nog bij de rechter is. Vernomen wordt van een andere bron dat een cliënt die haar moest betalen, een tuchtklacht heeft ingediend, nadat beslag werd gelegd op de bezittingen/tegoeden.

"Na 19 jaren het ambt van advocaat feilloos te hebben vervuld en honderden mensen kosteloos te hebben bijgestaan, word ik geconfronteerd met deze zware beproeving. Ik moet eerlijk zijn dat ik er echt letterlijk wakker van lig. Ik besef dat dit zeker invloed kan hebben op mijn politieke carrière. Ik wacht de behandeling in hoger beroep af . Voor mij alleen is het zwaar dragen dus ik deel het met u," schrijft de jurist op Facebook.

De advocaat zegt aan Starnieuws dat zij hoewel de beslissing niet definitief is en de schorsing niet aan de orde is, zij toch ervoor gekozen heeft om de samenleving op in kennis te stellen, "omdat ik een van de politieke leiders ben van de PRO. Ik wacht de zaak in hoger beroep af en zal ik daarna kijken hoe verder." 
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April