Verdachten in poging tot inbraak voorlopig in vrijheid gesteld
22 Oct 2019, 05:20
foto


Sergio D. en Moreno R. worden verweten dat zij tezamen en in vereniging met Regillio Haime (32), nu wijlen, gepoogd hebben om diefstal te plegen in een woning. De verdachten werden op heterdaad betrapt door een bewoner tijdens een inbraak in een woning te Sophia's Lust. De man heeft op de inbrekers geschoten met een vuistvuurwapen. Ook Sergio D. werd in zijn rib en hoofd geraakt, maar rende toch weg. De inbreker Haime zeeg enkele straten verder neer en stierf. Op de rechtszitting van maandag heeft kantonrechter Maureen Dayala de twee verdachten ambtshalve vrijgesproken. Ze zijn voorlopig in vrijheid gesteld. 

De magistraat benadrukte dat het sekt om een poging ging. De verdachten hadden aan de rechter gevraagd om hen voorlopig in vrijheid te willen stellen. In deze zaak heeft de kantonrechter een getuige gehoord. Hij verklaarde dat hij op 18 april 2019 zich klaarmaakte voor het werk. Hij ging naar het balkon en zag een wit voertuig met drie manspersonen die een woning betraden. Hij vond de mannen verdacht en schakelde de politie in. Kort daarna hoorde hij drie schoten die gelost werden. Daarna zag hij Haime die levenloos neerzeeg op straat. De overige verdachten had hij niet goed kunnen zien, omdat die weggerend waren. 

De verdachten gaven aan dat ze niet van plan waren om het feit te begaan, maar waren benaderd door wijlen Haime. Ook waren ze niet vooraf op de hoogte gesteld van het te plegen feit. Het onderzoek van de politie had uitgewezen dat het om een bende ging die verschillende voertuigen gebruikte om feiten te plegen. Vier auto's werden in beslag genomen. 
Op 18 november zal deze zaak verder behandeld worden. 
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April