Halfhide na bijkans een jaar officieel geaccrediteerd
20 Oct 2019, 10:36
foto
Ambassadeur Arnold Halhide overhandigt zijn geloofsbrieven aan de Nicaraguaanse president, Daniel Ortega.


Arnold Halfhide, die bijkans een jaar geleden is beëdigd als buitengewoon gevolmachtigde ambassadeur voor Nicaragua, heeft afgelopen week zijn geloofsbrieven aangeboden aan president Daniel Ortega. De relatie zal worden geïntensiveerd op economisch gebied, met de nadruk landbouw, toerisme, de bevordering van de klein- en middelgrote industrie, luchtvaart en toerisme.

In de marge van de aanbieding van geloofsbrieven zijn contacten geheractiveerd met belangrijke Instituten, waaronder het instituut ter bevordering van investeringen, ProNicaragua, alsmede het Nationaal Instituut voor Agro Technologie, INTA, meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken via het Nationaal Informatie Instituut. Met deze plechtige handeling is de bilaterale relatie tussen de beide republieken, die sedert mei 1976 is aangegaan, verder bestendigd, staat in het persbericht. 

Bij de ceremonie werden door Ortega tevens geloofsbrieven van de ambassadeurs van Duitsland, Italië, Finland, Oostenrijk, Namibië, Mauritanië, Mexico, Europese Unie en PAHO in ontvangst genomen. 

In mei heeft Halfhide een missie geleid naar Nicaragua. In een persbericht werd toen gewag van gemaakt dat de ambassadeur van die gelegenheid gebruik zou maken om zijn geloofsbrieven aan te bieden aan de Nicaraguaanse president. 

Advertenties