MIPAD-award voor Melvin Bouva
03 Oct 2019, 19:32
foto
Melvin Bouva met zijn IMPAD-award. (Foto: NII)


Melvin Bouva, de vicevoorzitter van De Nationale Assemblee, heeft onlangs in de Verenigde Naties, New York, het award voor de Most Influencial People of African Descent (MIPAD) in ontvangst genomen. Deze onderscheiding volgt nadat hij eerder dit jaar genomineerd werd op de lijst van ‘s werelds 100 invloedrijkste mensen in Afrikaanse diaspora jonger dan 40 jaar.

Melvin Bouva werd in 2004 gekozen tot voorzitter van het eerste Nationaal Jeugdparlement.  Hierna werd hij samen met Yldiz Beighle (de huidige minister van Buitenlandse Zaken) door de toenmalige president benoemd tot de eerste jeugdambassadeurs voor de Millennium Development Goals van de VN en vervolgens Surinames vertegenwoordiger in de Caricom Commissie voor Jeugdontwikkeling. In 2009 stapte hij de actieve politiek in en sloot zich aan bij de Nationale Democratische Partij, waarna hij bij de verkiezingen van het daaropvolgend jaar werd gekozen tot lid van De Nationale Assemblee. In 2015 werd hij gekozen tot vicevoorzitter van De Nationale Assemblee. Hij is sinds 2011 vaste vertegenwoordiger van de Inter Parlementaire Unie (IPU). Op de 140ste vergadering van de IPU in april 2019 in Doha (Qautar) werd Bouva unaniem gekozen tot president van het Forum voor Jonge Parlementariërs van de IPU.

De MIPAD-lijst werd in 2017 geïntroduceerd ter ondersteuning van het Internationale Decennium voor mensen van Afrikaanse afkomst, afgekondigd door resolutie 68/237 van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Bouva werd genomineerd in de categorie politiek en bestuur. De andere categorieën zijn humanitair, activisme en religie; bedrijfsleven en ondernemerschap; en media en cultuur.

Op deze lijst komen diverse notabelen uit de publieke en de private sector voor waaronder King Rukidi IV (koning van Uganda), Prince EA (spoken words artiest), Sandy Hudson (oprichter van Black Lives Matter – Toronto) en Hip Hop artiest The Weeknd, meldt het Nationaal Informatie Instituut.

Advertenties