Misiekaba legt eerste steen voor Huize Francis
03 Oct 2019, 17:36
foto
Minister André Misiekaba van SoZaVo legt de eerste steen voor een woning voor bejaarden in het district Nickerie.


Minister André Misiekaba van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo) heeft in het rijstdistrict Nickerie de eerste steenlegging gedaan van een woning voor bejaarden op het terrein van huize Francis. Op uitnodiging van de directeur, Pelswijk Livia, heeft de minister een bezoek gebracht aan het bejaardentehuis. "Dit is geen toeval. De eerste steenlegging zouden wij maandag doen. Door omstandigheden is dat niet door gegaan. Toen wij hoorden dat de minister in het district is, hebben wij alles gedaan om de minister hier bij ons te krijgen," zegt de directeur.

De instelling is al 43 jaar bezig met het opvangen van seniorenburgers. Het tehuis heeft te kampen met financiële problemen. Het betalen van personeelsleden is één van de pijnpunten. De minister heeft de directie gevraagd om een schrijven te richten naar het ministerie. Hij zal samen met zijn directie de zaak bestuderen en kijken wat de mogelijkheden zijn vanuit SoZaVo. 
Voor Misiekaba is het een eer om de eerste steenlegging te doen. "Ik vertegenwoordig een ministerie dat met het sociale te maken heeft. Dit is een sociaal project en ik werk graag mee," zegt de minister. 

Na huize Francis heeft de minister een bezoek gebracht aan het verzorgingshuis Rust en Werk. De bewindsman is onder de indruk van het werk dat verzet wordt door de directie en de medewerkers. Ook daar zal Misiekaba samen met zijn directie de mogelijkheden bekijken om waar nodig hulp aan te bieden.

Vanuit SoZaVo wordt er al hulp aangeboden aan deze instellingen. Medewerkers van het ministerie zijn uitgeleend en werken al jaren in de tehuizen.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April