Rusland: Het verhaal is hetzelfde
01 Oct 2019, 08:44
foto
NPS-fractieleider Gregory Rusland is niet onder de indruk van de jaarrede van president Desi Bouterse. "Het is veel van het oude". (Foto: Raoul Lith)


"Ik moet eerlijk bekennen dat niets nieuw is, het is veel van het oude," zegt Gregory Rusland, fractievoorzitter van de NPS als reactie op de jaarrede van president Desi Bouterse. De bevestiging van de verkiezingsdatum op 25 mei 2020 is het enige dat volgens de parlementariër nieuw is. Rusland merkt in gesprek met Starnieuws op dat de uitgave op de begroting vergeleken met vorig jaar iets minder is. "Voor de rest is het verhaal erom heen hetzelfde".

Rusland geeft aan dat in verband met de verkiezingen over acht maanden hij niet veel had verwacht van de jaarrede. "Wat die regering had moeten doen, is aangeven hoe zij bepaalde zaken aan het afbouwen is". Hij hoopt niet dat de regering op weg naar de verkiezingen bucketsprongen gaat maken. "Vooral niet in het nemen van onverantwoorde leningen om te doen voorkomen alsof het beter gaat in Suriname, alsof alles koek en ei is". 

De politicus merkt op dat het land in grote financiële problemen zit. Hij verwacht dat in zulke situaties er sprake is van "verantwoord bestuur en verantwoord leiderschap," waarbij de regering geen zaken buitensporig gaat doen "alleen maar om de verkiezingen te beïnvloeden".

De NPS-topper geeft aan dat hij de zaken opgenoemd door de president verder wil bestuderen. "Ik wil gedetailleerd kijken naar de cijfers om mijn oordeel te vellen daarover". De aankondiging van de verschillende asfalteringsprojecten van Albina naar Nickerie noemt Rusland niet nieuw, maar alleen wel "jammer dat het zolang heeft geduurd".

Raoul Lith
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April