Gajadien: Uitgebluste president zonder drive
01 Oct 2019, 03:26
foto
VHP-waarnemend fractieleider Asiskumar Gajadien op weg naar De Nationale Assemblee. (Foto: Raoul Lith)


Waarnemend fractieleider van de VHP, Asiskumar Gajadien, is absoluut niet onder de indruk van het afgezaagde betoog van de president Desi Bouterse, maandag in De Nationale Assemblee. Volgens de politicus had hij een jaarrede verwacht waarbij niet ingegaan zou worden op de daadwerkelijke problemen van het land. "Het volk zit onder meer met de economische malaise, huisvesting en gezondheidszorg. In geen van de drie sectoren kon de president overtuigen dat er een goed beleid komt. Dat er een verbeterde toekomst in zicht is," zegt Gajadien om een reactie gevraagd aan Starnieuws. 

Bij de begroting van 2019 was er een tekort van meer dan 50% van de uitgaven dat onder meer middels leningen gedekt moest worden. Zelfde beeld is in de begroting van 2020, stelt de politicus. "Alle mooie verhalen van daling van inflatie etc. boeit de samenleving niet, want de president geeft aan dat de wisselkoers voor groot verhandeld wordt tegen een koers van SRD 7.52, maar het volk betaalt in de winkels al tegen koersen van bijna 9", meent Gajadien.

Het woningbouwprogramma is gebleven bij de in 2017 toegezegde schenking van China van 1000 woningen en loze belofte van 6% zachte leningen. "Ook hier is het gebleven op de woorden van 2019. Niets nieuw. Terwijl aangegeven wordt dat vanwege de zeespiegelstijging meer in het zuiden gebouwd zal worden, worden 350 huizen te Sabaku in Paramaribo noord opgezet. Voor de gezondheidszorg zijn er geen nieuwe vooruitzichten gepresenteerd als dat reeds was gedaan in 2019." 

Voor Gajadien was de mededeling van de president van de verkiezingsdatum van 25 mei 2020, toch wel de belangrijkste. "Natuurlijk had het volk gehoopt op een eerdere datum, het moment waarbij de vernietiging van de economie en onze natuur een halt geroepen kan worden. De Orange Movement maakt zich klaar om samen met het volk een verbetering in deze situatie te brengen," zegt Gajadien. 
Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April