Abdoel: Jaarrede realistische uiteenzetting beleid
01 Oct 2019, 02:07
foto
Amzad Abdoel, fractieleider van de NDP na het aanhoren van de jaarrede van de president. (Foto: René Gompers)


"De jaarrede van de president is een realistische uiteenzetting van het gevoerde beleid en de continuering daarvan. Dit geldt voor verschillende beleidsgebieden. Wat mij heeft aangesproken is de ICT-investering binnen verschillenden beleidsgebieden. Bij verdere ontwikkeling van de economie zien wij dat financial inclusion en fintech een belangrijke rol gaan spelen," zegt NDP-fractieleider Amzad Abdoel in een reactie aan Starnieuws. 

ICT zal ook bij onderwijs en vooral bij het delen van informatie via digitale tv, centraal staan. Het ICT-gebeuren bij Sociale Zaken & Volkshuisvesting en ook bij Binnenlandse Zaken zal enorm veel voordelen hebben voor het volk en de dienstverlening verder verbeteren. "Kortom e-gov geniet prioriteit bij het voeren van het overheidsbeleid en dat is een grote pluspunt. Ook bij bestrijding van criminaliteit speelt ICT nu een belangrijke rol. Een duidelijk voorbeeld dat is opgenoemd is het Safe-city project. Voor mij is het nu meer dan duidelijk dat goedkeuring van het Nationaal Breedbandproject en E-ID project een wijs besluit was," concludeert Abdoel. 

Verder doet het de politicus goed dat andere nieuwe ontwikkelingen als voedselveiligheid aandacht zal genieten. Milieu, een zeer belangrijke zaak, zal ook de nodige aandacht krijgen. Decentralisatie van de gezondheidssector en hoe daarmee de aangeboden diensten uit te breiden en verder te verbeteren, zijn concrete realisaties waarop verder beleid zal worden losgelaten. "Gelukkig staan voorzien in basisrechten als het beschikken over goed en gezond drinkwater en elektriciteit, vanaf het begin al aan hoog op de agenda van deze regering. De opgesomde realisaties van de president liegen er niet om."

Abdoel is ook blij met de grote infrastructurele projecten die de komende maanden en in het eerste kwartaal van volgend jaar zullen worden opgeleverd. Het belang van deze projecten is volgens hem duidelijk aangehaald. Deze projecten zullen niet alleen het gezicht van het land veranderen en vooral de kwaliteit van het leven van de burgers verhogen, maar ook mogelijkheden scheppen voor productieverhoging, meent de NDP-fractieleider.  "Het uiteengezette beleid geeft aan waar wij naar toe willen."

Het begrotingstekort van bijkans SRD 1.3 miljard welke 4.3% van het Bruto Binnenlands Product bedraagt, vormt een uitdaging, zegt Abdoel. "De meest belangrijke vraag hierbij is of er genoeg financieringsbronnen zijn om dit tekort op te vangen. Echter moet het niet zo zijn dat dit tekort een domper legt aan de uitvoering van de projecten genoemd door de president. Er zijn tot nu toe wel financieringsbronnen zowel intern als extern gevonden ter continuering van het beleid. Dit heeft onder andere als resultaat gehad dat de economie gegroeid is in 2017, 2018 en verder zal groeien in 2019. Er moet goed nagegaan moeten worden waar wij het financieel-economisch beleid verder kunnen verscherpen en verbeteren ter waarborging van deze reële economische groei en verdere versterking van de macro-economische stabiliteit", stelt Abdoel.
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April