God Governance
28 Sep 2019, 20:53
foto


God Governance, is een levensstijl waarvoor je bewust kiest. God is alles wat je doet, met nadruk op Goddelijke visie en leiderschap. God Governance begint bij de leiders, maar vindt vanwege het goede voorbeeld van de leiders, politici en beleidsmakers haar weg naar het volk, tot opbouw van de gehele natie.

God Governance is meer dan verbroedering, wat nu de discussie van de dag is. Wie God niet kent en niet leeft volgens zijn wil, kan niet verbroederen.

Door de vrucht van de boom, zal men de boom kennen.
Corruptie is een kankergezwel in de wereld en teistert zowel ontwikkelde als ontwikkelingslanden, maar maakt de meeste slachtoffers in de ontwikkelingslanden. Corruptie is leidraad in de hedendaagse politiekvoering en de manier hoe je leeft.

Corruptie, heeft te maken met omkoping, betekent bedorven of slecht zijn. Daarvan zijn af te leiden: stelen, afpakken, benadelen, liegen, afpersen machtsmisbruik, overheersing, patronage, onderdrukking e.d.

In het proces van corrupt zijn, bedien je je van fraude, steekpenningen, bedreiging en afpersing, ontvang je onrechtmatige middelen, ben je immoreel bezig en houd je je niet aan waarden en normen, zoals dat moet gelden in een gezonde en goede maatschappij.

Welke personen kunnen zich hieraan schuldig maken? Zij zijn overal. Die kunnen zijn: politici, ambtenaren, artsen, bedrijfsleiders, gezondheidswerkers, winkeliers, juristen, vuilophalers, marktverkopers, landbouwers, mannen, vrouwen, jongeren, ongeacht ras of geloof of afkomst, kortom alle mensen die zich daaraan lenen. Naast corruptie zijn er ook nog vele andere zaken, die van het leven op aarde een puinhoop maken, zoals geldzucht, hebzucht, afgunst, miskenning en trotsheid. Wie maken zich daaraan schuldig? Het zijn blinden die blinden leiden, zolang wij denken te kunnen leven zonder God. Maar er is hoop.

Aan de vruchten zult gij hen kennen, men leest toch geen druiven van dorens of vijgen van distels? Zo brengt iedere goede boom goede vruchten voort, maar de slechte boom brengt slechte vruchten voort. Matteüs 7:16-17.
Goddelijke bewustzijn, en het willen onderwerpen aan zijn wil, brengt ons direct onder Gods leiding, wat ons brengt naar God Governance. Dat betekent, dat wij Hem erkennen en raadplegen in alles wat wij doen en ondernemen, over alle geledingen van de maatschappij, dus op economisch-, sociaal-, maatschappelijk-, maar vooral politiekgebied, daar het daarbij gaat over het leiden, het richting geven van het land.

Bij God Governance, staan twee dingen centraal: liefde en vrede. Het staat voor een hoogstaande vorm van politiekvoering die een rechtvaardige samenleving op het oog heeft en waarbij welvaart, welzijn voor eenieder beschikbaar is. Deze vorm van regeren, is niet het terrein voor oplichters, leugenaars uitbuiters en zij die oneerlijk en corrupt zijn. Het heeft vooral niets te maken met etnische politiek of racisme.

God Governance overstijgt alle politieke partijen. Is open voor eenieder ongeacht ras, geloof of afkomst. Het motto is: er is geen dwang in godsdienst. Vrijheid is het hoogste goed van de mens. Het is weliswaar gebaseerd en heeft als basis en leidraad, de bijbel. Wie deze levensstijl wil uitdragen en beoefenen, zal de visie en leer moeten aanleren. Zal Goddelijke bewustzijn moeten nastreven en leven. Bij de politiekvoering, is het streven niet zichzelf te verrijken, maar de verheffing van land en volk te bevorderen. Een voorbeeld te zijn voor de wereld die ten onder gaat.

God Governance is geen religie of godsdienst. Het wil niemand kerstenen en is een levensvisie. Leert hoe politiek te bedrijven en te regeren volgens het goddelijke principe van God. Dat is Hem in alles te kennen en de zekerheid te hebben, vruchtbaar en succesvol te zijn.

God Governance is universeel, is niet gebonden aan één land of continent. Is voor de inrichting van landen in de wereld en verheffing van de mensheid, hen te leren van het vleselijke, het materiële leven af te stappen en een geestelijke, goddelijke instelling aan te grijpen met een visie voor het leven. Te erkennen dat elk mens in Gods ogen uniek, maar ook gelijkwaardig is.

Gods Governance is tijdloos, evenals God tijdloos is en voor eeuwig zal regeren. Wil dat wij goede vrucht zullen voortbrengen. Met dit in gedachte, zullen wij met de kracht van God, dit land verheffen.

God, zij met ons Suriname. Gado de wi fesi mang. Strei de ‘f strei, wi no sa frede.

Apostel Donk.K.R.

Voorganger Nickerie City Church

pdf-icon.gif God_Governance_.pdf                
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April