Volksgezondheid en Chinees ziekenhuis gaan samenwerken
26 Sep 2019, 06:37
foto
Het ministerie van Volksgezondheid en Xianning Hospital of Traditional Chinese Medicine gaan met elkaar samenwerken. Er is een intentieverklaring hiertoe getekend. (Foto: Volksgezondheid)


Volksgezondheid en Xianning Hospital of Traditional Chinese Medicine hebben een intentieverklaring (MoU) getekend dinsdag. Deze MoU biedt de mogelijkheid om een samenwerking met het ziekenhuis aan te gaan op het gebied van traditionele Chinese geneeskunde. Met de overeenkomst zijn geen van beide partijen nog enige vorm van verplichting aangegaan. Hierna zal nagegaan worden welke diensten Suriname wel wil van dit ziekenhuis voor de gezondheidszorg van het land.

Het doel van deze MoU is om te komen tot een samenwerking, waarbij beide partijen gezamenlijk gedetailleerde voorstellen doen. Ook zullen ze regelmatig in contact staan met elkaar om van gedachte te wisselen en zo de samenwerking te bevorderen. Tevens kunnen Surinamers genieten van diverse trainingen, wetenschappelijke onderzoeken en technieken op dit gebied. Verder is bijscholing opgenomen 

Minister Antoine Elias van Volksgezondheid heeft de voorstellen van de delegatie aangehoord. In de tweede fase zal alles gedetailleerd besproken worden. Daarna mag besloten worden of er een overeenkomst getekend zal worden of niet. Elias merkte op dat de directeuren van de verschillende ziekenhuizen zelf overeenkomsten kunnen aangaan, indien ze de behoefte ertoe zullen hebben om gebruik te maken van de aangeboden diensten van het Xianning Hospital of Traditional Chinese Medicine. De directeur van het ziekenhuis, Shaojie Li, zei dat hij de samenwerking tussen China en Suriname verder wil verbreden en kijkt uit naar een vruchtbare samenwerking. 
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April