PL wil een regering die een volksprogramma uitvoert
25 Sep 2019, 22:41
foto
PL-voorzitter Paul Somohoardjo wil groei bewerkstelligen.


De Pertjajah Luhur (PL) wil dat na de verkiezingen van 2020 een regering wordt gevormd die een nationaal programma zal uitvoeren. De partij zal daarom met diverse organisaties nagaan op welke wijze samengewerkt kan worden om te komen tot een breed gedragen en realiseerbaar volksprogramma.

Dit heeft PL-voorzitter Paul Somohardjo gisteravond gezegd bij de installatie van een partijkern van het ressort Meerzorg in het district Commewijne. Het is al de elfde kern die de partij binnen dit ressort heeft geïnstalleerd. De komende tijd zullen onder meer op Lust & Rust en andere regio’s in het district partijkernen worden geïnstalleerd dan wel geherinstalleerd. “Wat wij willen is een groei”, sprak Somohardjo, “een groei die slechts bewerkstelligd kan worden als men met elkaar samenwerkt en die eenheid toont.”

De politicus hield de kernleden voor dat zij een belangrijke bijdrage zullen leveren aan het streven van de partij om minstens zeven zetels binnen te halen. Een partij heeft namelijk minimaal zeven zetels nodig om onder meer een presidentskandidaat voor te dragen. Op basis van de inspanningen die op het veld worden gepleegd, zal de partij echter voor meer dan tien zetels gaan. Hoe meer zetels we kunnen binnenhalen, hoe meer invloed we kunnen uitoefenen op het beleid, stelde de PL-voorman.

Somohardjo gaf aan dat de PL beschikt over een wetenschappelijk bureau, dat bezig is met het opstellen van een breed gedragen volksprogramma. “We gaan niet strijden voor moni, we gaan niet strijden voor Somohardjo, we gaan niet strijden voor Soentik of Bink. We gaan strijden met een doel. En dat doel wordt vervat in een programma. Maar dat is niet voldoende”, sprak Somohardjo. Immers beseft de PL als geen ander dat zij in haar eentje het land niet zou kunnen regeren. “Alleen door eenheid, alleen door samenwerken met elkaar kunnen we verandering brengen. Laten wij een volksprogramma maken, een programma dat het volk herkent en erkent.”

PL-parlementariër Ingrid Karta-Bink drukte de aanwezigen op het hart om op 25 mei 2020 de broodnodige verandering te helpen brengen. Wie uit de armoede wil komen, moet niet meer op de NDP stemmen, luidde haar boodschap. Ongeacht of je nu wel of niet van politiek houdt, de politiek bemoeit zich wel met jou en bepaalt in grote mate onder welke omstandigheden je woont en werkt. Karta-Bink wees er op dat het salaris dat mensen verdienen ook een zodanige waarde moet hebben dat zij er hun gezin mee moeten kunnen onderhouden. In deze tijd, met het nieuwe schooljaar in aantocht, is dat een grote uitdaging voor ouders die meerdere schoolgaande kinderen hebben. “Maar het is in uw handen als u die verandering wil brengen met andere leiders in de regering. Eenheid maakt macht. En die macht, die wij allemaal bezitten, kan verandering brengen. Laten wij die strijders zijn om die verandering, samen met Pertjajah Luhur en andere oppositionele partijen, te maken!”
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April