Misiekaba biedt hulp aan drieling-familie Pobosi
24 Sep 2019, 20:30
foto
Minister André Misiekaba van SoZaVo met de drieling op zijn schoot.


Minister André Misiekaba van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo) heeft vanmorgen een bezoek gebracht aan de drieling van vader Mikosabi Dinge en moeder Naomi Pobosie. Op 19 september 2018 is de drieling in ‘s Lands Hospitaal geboren. Het gezin komt in aanmerking voor de overheidsvoorziening voor drielingen.

De kinderen die nu al een jaar zijn, hebben te kampen met gezondheidsproblemen. In totaal bestaat het gezin uit vijf kinderen. Het is gebleken dat al de kinderen chronisch ziek zijn. Voor de ouders is het dan een enorme uitdaging om medicatie voor de kinderen aan te schaffen. De minister heeft een overzicht gevraagd van de kosten die hiermee gepaard gaan. Hij zal nagaan op welke wijze extra materiële ondersteuning geboden kan worden. 

De ouders zijn heel blij met het bezoek van de minister. De moeder van de kinderen zegt dat de kosten voor medicatie niet te dragen zijn. Ze is daarom bijzonder opgelucht dat de minister hulp zal bieden. "Wij moeten voor de samenleving werken. We doen niemand een genoegen. Zaken waarop mensen recht op hebben, moeten ze krijgen. Daarmee sta ik elke dag op," zegt de bewindsman die onder de indruk was van de drie flinke kinderen: Modric, Isco en Marcelo.
Advertenties