Suriname en Ghana willen relatie uitbreiden
18 Sep 2019, 18:07
foto
Ambassadeur Natasha Halfhuid en de Ghanese president, Nana Akufo-Addo, in gesprek met elkaar. (Foto: Buza/NII)


Suriname en Ghana willen de culturele en historische banden uitbreiden met economische samenwerking. Dit met name op het gebied van de mijnbouw. Natasha Halfhuid, heeft afgelopen week, samen met nog vier andere ambassadeurs haar geloofsbrieven aangeboden aan de president van republiek Ghana, Nana Addo Dankwa Akufo-Addo. 

Halfhuid heeft haar taak als  buitengewoon en gevolmachtigd ambassadeur van de republiek Suriname na de aanbieding van de geloofsbrieven officieel aangevangen, meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken (Buza), via het Nationaal Informatie Instituut. De ambassadeur zal zich in haar nieuwe functie inzetten voor de verdere verdieping van de relatie tussen Ghana en Suriname.

Ghana is nu het economisch centrum van West-Afrika en fungeert tevens als intermediair met de rest van het Afrikaanse continent. Suriname en Ghana kunnen door de versteviging van deze relatie elkaars economische ontwikkeling stimuleren, zegt Buza. Dit vanwege de gunstige geografische ligging van beide landen die de exploitatie van een lucratieve zee- en luchttransportroute zou kunnen rechtvaardigen.



Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March