Dienstverband laatste arbeiders Prins Bernard Polder beëindigd
10 Sep 2019, 10:32
foto
Minister Rabin Parmessar heeft de zeven arbeiders zelf uitbetaald en bedankt. (Foto: LVV via NII)


De Prins Bernard Polder is na langer dan tien jaar procederen nog steeds niet terug in overheidshanden. De Prins Bernard Polder die was opgezet voor de productie van zaaizaad voor de rijstsector, blijft een belangrijke factor in de sector. In elk geval is na 16 jaren de dienstbetrekking met de vroegere resterende zeven arbeiders van het bedrijf, beëindigd.

Voor de zeven arbeiders is het een hele opluchting dat ze na zestien jaren wachten hun salaris en andere tegoeden hebben gehad. Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij heeft deze zes mannen hun cheques persoonlijk overhandigd. De zeven ex-arbeiders van de Bernard Polder kunnen sinds gisteren over hun tegoeden beschikken. Het heeft volgens Parmessar even geduurd, omdat het geld "niet zo voor handen ligt en zaken via de Raad van Ministers moesten worden geregeld." De bedragen die de zeven mannen hebben ontvangen, zijn na onderhandelen met het ministerie overeengekomen.

Onder de regering Venetiaan was de Prins Bernard Polder verhuurd aan Sunrice NV. De overheid moest volgens minister Parmessar honderdduizenden US dollars betalen om het vrij te krijgen. En in 2008 werd het bedrijf weer verhuurd aan de Sunda Groep. De overheid is al jaren in een rechtsprocedure verwikkeld met de Sunda Groep om de polder weer terug te krijgen.

 

 

Advertenties