Vermoedelijk archeologische vondst in Coronie
08 Sep, 18:45
foto
De beenderen die gevonden zijn tijdens graafwerkzaamheden doen vermoeden naar een archeologische vondst.


Op de bodem groeit er een mooie cacao aanplant die grote gezonde vruchten draagt. Tijdens graafwerkzaamheden op een zuidelijke rits te plantage Belladrum in het district Coronie werden enkele spullen en beenderen aangetroffen. Het vermoeden bestaat dat het waarschijnlijk om een inheemse nederzetting uit de zestiende eeuw gaat. Op locatie werden oude graven, beenderen en kapotte aardewerken aangetroffen.

Districtscommissaris van Coronie, Remi Tarnadi, zegt aan Starnieuws dat hij gelijk de graafwerkzaamheden heeft stopgezet. Ook de politie werd op de hoogte gesteld. De dc nam zelf ook een kijkje. “De aangetroffen spullen en beenderen zijn stille getuigen dat er mogelijk een inheemse nederzetting is geweest en die dateert waarschijnlijk uit de zestiende eeuw. De eerste stap ertoe is dat we ze veiliggesteld hebben en gelijk gestopt zijn met de graafwerkzaamheden”, deelt Tarnadi mee.

Vervolgens is het Directoraat Cultuur ingeschakeld voor verder onderzoek. De komende week zal een team van dit directoraat afreizen naar het gebied om zich te oriënteren

Wednesday 11 December
Tuesday 10 December
Monday 09 December