Jaïr Tjon En Fa wint zilver
08 Sep, 08:39
foto
Jaïr Tjon En Fa (l) heeft zilver gewonnen in Cochabamba, Bolivia. Nicolas Paul (m) van T&T won goud en Kevin Quintero van Colombia de bronzen plak. (Foto: Stg. Sprint to Tokyo)


Jaïr Tjon En Fa heeft op de Panamerikaanse Kampioenschappein in Cochabamba, Bolivia de zilveren medaille behaald. In de finale van de 200m Men Elite Sprint bleek Nicolas Paul van Trinidad & Tobago de iets betere.

Tjon En Fa heeft geschiedenis geschreven toen hij als eerste Surinamer een wereldrecord verbrak tijdens de kwalificatieronde. Daarbij haalde hij een tijd van 9,249 seconden, waarmee hij het acht jaar oude record van de Fransman Francios Pervis voor korte tijd verbrak. Kort nadien noteerde Paul een tijd van 9.100 seconden. In elk geval heeft Tjon En Fa de beste 2e tijd van de wereld op het onderdeel 200m Men Elite Sprint.

Hij zag kans om in de halve finale de Colombiaan Kevin Quintero die hem vorige maand nog uitschakelde  tijdens de Panam spelen in Lima tijdens de kwartfinale, te verslaan. Tjon En Fa traint in Zwitserland op het World Cycling Centre van de Internationale Wielren Unie onder leiding van Craig MaClean. Hij vliegt morgen terug naar Aigle waar hij zich zal voorbereiden op de komende WorldCups die worden verreden in de periode oktober 2019 en januari 2020.

Wednesday 11 December
Tuesday 10 December
Monday 09 December