NPS zet toon naar verkiezingen 2020
08 Sep, 10:42
foto
NPS-voorzitter Gregory Rusland heeft zijn gehoor in Flora gezegd dat de verkiezingen in 2020 bepalend zijn voor de partij.


"We moeten mensen overtuigen om naar onze activiteiten te komen. Het bestuur van Paramaribo gaat zich in verschillende wijken laten zien," kondigde Ivanildo Plein, voorzitter van de NPS, afdeling Paramaribo aan. Hij zei dat zal worden nagegaan welke mensen bereid zijn hun schouders onder het werk te zetten. "Elke straat van Flora krijgt een bestuur. Dit is nodig zodat iedereen bekend wordt met de partij en dit bevorderlijk werkt  zodat de groene partij in 2020 weer in het machtscentrum kan komen."

Plein heeft vrijdag tijdens de NPS konmakandra te Flora de toon gezegd naar de verkiezingen van 2020. "De tijd is rijp om de NPS weer in het machtscentrum te krijgen om de projecten waarmee we bezig waren verder uit te voeren." Plein werd geruggesteund in zijn toespraak door NPS-voorzitter Gregory Rusland. Hij wees er op dat onderwijs belangrijk is in een land. Onderwijs moet er immers voor zorgen dat de jongeren een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling van het land.

Rusland zei dat een regering zich sterk moet maken dat er werkgelegenheid is voor eenieder. Hij nam ook de tijd om de perikelen rond de Alcoa-kwestie aan te halen. "We gaan erover blijven praten, want het doet ons pijn." Hij memoreerde dat de NPS al in 1975/1976 begonnen was met het West-Suriname project. "NPS heeft een visie," stelde hij, "We moeten een land creëren waar alle Surinamers zich prettig voelen. Geen situatie waar de regering bepaalt wat op tafel komt. Dat kennen we niet en dat willen we niet," zei hij fel.

Suriname moet het op dit moment hebben van belastingen en de goudbedrijven. Dat is volgens de NPS-voorman geen gezonde zaak. "We moeten kijken naar meer mogelijkheden om het land winsten te laten maken. De inkomsten van het land dekken de schulden niet en kunnen een land niet draaiende houden." Hij porde zijn gehoor aan om tot het laatste moment te vechten om de veranderingen in het land door te voeren. "De aankomende verkiezingen zijn bepalend voor ons." Rusland vroeg zijn gehoor om de NPS een "behoorlijke overwinning" te bezorgen zodat "het land weer op spoor kan worden gebracht."

Wednesday 11 December
Tuesday 10 December
Monday 09 December