Surinaamse keuken op Eat! Brussels Festival
08 Sep, 00:51
foto
De Surinaamse chefs die de Surinaamse keuken voor internationaal publiek presenteren tijdens het Eat! Brussels Festival. (Foto: NII)


Gedurende vier dagen presenteren vier Surinaamse chef-koks de Surinaamse keuken  aan een internationaal publiek op het Eat! Brussels, Drink! Bordeaux Festival. Het is de eerste keer dat Suriname participeert aan dit jaarlijks internationaal eetfestijn. Onder vier thema's hebben de Surinaamse chef-koks de brede en gevarieerde Surinaamse keuken 'opgediend'.

Tijdens het festival presenteren chefs van steden over de hele wereld het beste van hun nationale keukens in Brussel. Het Surinaams team participeert in het onderdeel 'Internationaal Dorp' van het festival. Teamcoach Sherwin Alexander van Torarica Hotels en zijn teamleden Lorenzo Harper, Shaun Amian en Xaviera Mijnheimer -allen lid van de Suriname Chefs Association- zijn de uitdaging aangegaan. Het festival loopt vandaag af.

De Surinaamse chefs maken deel uit van een elf personen tellende delegatie onder leiding van Wilco Finisie, directeur van het ministerie van Regionale Ontwikkeling. Het betreft een tegenbezoek dat Finisie brengt aan Brussel in het kader van de samenwerking tussen de Stad Paramaribo en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Beide partijen zijn in juli 2018 een samenwerking aangegaan, waaruit de deelname van Suriname aan het eetfestival voortvloeit. Jaarlijks worden bilaterale partners uitgenodigd om deel te nmen aan een internationaal dorp, waar ze hun lokale specialiteiten en producten kunnen presenteren. Dit jaar zijn 14 partners, waaronder district Paramaribo, ingegaan op de uitnodiging.

De delegatie zal ook gesprekken voeren met relevante stakeholders om de duurzame economische ontwikkeling van beide steden te bespreken en de samenwerking verder gestalte te geven, zegt het Nationaal Informatie Instituut. Paramaribo en Brussel hebben afgesproken elkaar bij te staan in het beheer en de ontwikkeling van de steden. Delen van beide steden zijn geplaatst op de VN Wereld Erfgoedlijst. De Surinaamse delegatie keert op 10 september terug.

Wednesday 11 December
Tuesday 10 December
Monday 09 December