ALV BBS vraagt snellere reorganisatie
08 Sep, 06:46
foto


De bond bij de Beveiligings- en Bijstandsdienst Suriname (BBS) heeft vrijdag een algemene ledenvergadering (alv) bijeen geroepen om de stand van zaken mede te delen over de reorganisatie van de dienst. “Volgens de leden gaat het een beetje traag en is er geen schot in de zaak,” zegt  Louis Pika, ondervoorzitter van de bond aan Starnieuws. Hij geeft aan dat de bond bezig is met transparantie en dat in dat kader de leden zijn geïnformeerd. “Hoever we zijn gekomen, waar we zijn begonnen en waar we naartoe willen”.

Pika stelt dat er vaker aan de leden is voorgehouden dat de bond in gesprek is met het ministerie en de minister. De snelheid van zaken schrijft de vakbondsman toe aan het feit dat er goedkeuring moet komen vanuit het ministerie. “Dat hebben we de leden ook voorgehouden. Want we hebben al verschillende zaken ingediend zoals organogram, functiebeschrijving etc. Het zaakje moet nu gaan lopen”.

De ondervoorzitter benadrukt dat met de komende drukte in verband met de verkiezingen de leden bang zijn dat ze de boot weer gaan missen als organisatie. “Ze hebben een beetje haast en we doen ons best. We hebben ze eerlijk voorgehouden van dit is de situatie”. Tijdens de alv is een petitie overhandigd aan het bestuur. Zonder prijs te geven voor wie het is bestemd laat Pika weten dat het gericht is aan een hoogwaardigheidsbekleder. “Het zou niet elegant zijn nu prijs te geven wat we precies met die petitie beogen. We hebben liever eerst dat het de geadresseerde heeft bereikt en dan details vermelden.”

In maart dit jaar zijn er na lange tijd 49 beveiligingsambtenaren bevorderd. Tijdens die bevorderingen zei minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie dat de BBS in een reorganisatiefase is, waarbij aandacht wordt besteed aan de aanpak van wet- en regelgeving, het vaststellen van de organisatiestructuur en het formatieplan. Ook het upgraden van afdelingen als opleiding, object- en subject-beveiliging, waardetransport, waarbij ook het aanbieden van deze dienstverlening aan particulieren, moeten worden opgepakt.

Wednesday 11 December
Tuesday 10 December
Monday 09 December