Stakeholders leveren data voor bevolkingssituatie-analyse
06 Sep 2019, 09:50
foto
Stakeholders bij de launch van de bevolkingssituatie-analyse. (Foto:Biza/NII)


Het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) zal binnenkort een bevolkingssituatie-analyse (bsa) uitvoeren. Dit zal gebeuren vooruitlopend op het formuleren van een bevolkingsbeleid voor Suriname. Op 6 augustus 2019 heeft de launch van de bsa plaatsgevonden. De eerste sessie was bedoeld om de data availability matrix in te vullen, hierbij werd nagegaan welke gegevens reeds beschikbaar zijn en welke nog verzameld moeten worden ten behoeve van de analyse. 

Daarnaast zal de bsa dienen als grondslag voor het Ontwikkelingsplan 2022-2026, zegt Michele Jules, beleidsmedewerker bij het Bureau Migratie en Integratie van BiZa. “Het is een efficiënte werkwijze, omdat we op basis van een analyse van het verleden en de huidige situatie, beleid zullen formuleren.” Jules geeft aan dat diverse stakeholders hun data reeds hebben aangeleverd. Er zal worden overgegaan tot de fase van het verifiëren en analyseren van de data. “Na de analyse zal een concept bsa-rapport worden geproduceerd die vervolgens het validatie traject zal moeten doorlopen.”
 
In november 2018 werd in samenwerking met de United Nation Population Fund (UNFPA) en Stichting Planbureau Suriname een bsa-workshop gehouden, waarbij diverse stakeholders zijn geïnformeerd over de uit te voeren bsa. Jules legt uit dat de stakeholders zelf de inhoud van de bsa hebben bepaald tijdens de workshop. Enkele onderwerpen die daarin voorkomen zijn migratie, gezondheidszorg, arbeid en onderwijs, meldt de voorlichting van Biza, via het Nationaal Informatie Instituut.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April