Inter Moengo Tapoe ook bekerkampioen Suriname
31 Aug 2019, 14:44

Inter Moengo Tapoe is ten koste van sv Flora bekerkampioen van Suriname. Hiermee heeft de ploeg van clubpresident Ronnie Brunswijk, de nieuwe landskampioen van de SVB 1e Divisie, alle voetbaltitels voor dit seizoen gehaald. In een zeer enerverende wedstrijd moest sv Flora vrijdag in het Frank Essed stadion  na 120 minuten spelen het hoofd buigen. Doelman Obrendo Huiswoud is met twee penalty saves 'de man of the match' geworden.

Het werd een wedstrijd van onbenutte kansen, maar met mooi spel van beide clubs. De bal wilde er bij zowel Inter als Flora, maar niet in. De ruststand was dan ook 0-0. In de tweede helft kwam meer besef dat het om een kampioenswedstrijd ging. Tweede divisie debutant van het afgelopen seizoen Flora, bezorgde landskampioen Inter, ook in deze helft veel koppijn. Het was in de 65e minuut dat de stand uit evenwicht werd gehaald. Giovanni Alleyne trapte een vrije trap vanuit links met een krul keurig het doel in (1-0).

Inter dacht dat zij met deze stand het karweitje kon afronden. Niets was minder waar toen de arbiter enkele minuten later, na een val van een aanvaller in de 16 meter zone een penalty toekende aan Flora. De gelijkmaker werd trefzeker ingeschoten (1-1). Zowel Inter als Flora had in de resterende minuten alle tools in handen om het kampioenschap te veroveren. Echter waren de 90 minuten niet genoeg om een eindstand te bepalen. Ook in de 2x 15 minuten verlenging die daarop volgde kwam er geen verandering in de score. De 11 meter stip moest het lot van de wedstrijd bepalen. Hier heeft Huiswoud zijn klasse als doelman bewezen door twee van de strafschoppen te stoppen. Inter trok aan het langste eind en won uiteindelijk met 4-2.

Niemand anders zo blij als Ronnie Brunswijk. Hij had gedacht dat het een makkelijke klus zou worden. "Ik ben blij ook met deze titel. Het is loon naar werk en de jongens hebben het verdiend. Wij zijn weer aan top en we zullen het komend seizoen weer van ons doen spreken," zei hij.