Denk vragen voor de regering van Suriname
31 Aug 2019, 18:50
foto


Bushouders hebben een tariefsaanpassing nodig en die krijgen maar niet. Het oude tarief is berekend op een koers van 4.50 berekend. Wanneer komt een tarief tot stand op basis van de huidige koersontwikkeling? De prijzen voor onderhoud en aanschaf stijgen met de dag parallel met koersontwikkelingen.

Het buiten trajecten tariefscalculatie is al jaren fout berekend door de PLO. Het ministerie van OWT &C doet daar niets tegen. Wie moet de bushouders nu beschermen en faciliteren?

Vergunningen worden ingevorderd, terwijl illegale bussen normaal rijden. Wanneer komt er een einde aan  illegale en buitentraject bussen op de route PL, PO en Lijn 2?

Er wordt een politiek spel gespeeld met het probleem van de chauffeurs. Waarom moet de overheid bemoeien voor de particulier als ondernemer over zijn werknemersbeleid? Kan de overheid garanderen dat als een chauffeur als werknemer materiële schade veroorzaakt en hij daarvoor schuldig wordt bevonden, de schade zal betalen? Als dat niet zo is, waarom bemoeit de overheid dan wel over de keuze wie wel en niet mag rijden als chauffeur?

Er wordt onnodig tijd en energie verspild aan swipe model , terwijl hoognodige zaken als vergunning verlenging, overdracht, vervanging te lang op zich laten wachten. Wanneer komt er een versnelde aanpak hiervoor?

Er is geen enkel beleid voor filevorming. Wanneer komt er een oplossing voor de filevorming in Groot Paramaribo? Er komt maar geen oplossing in het probleem van parkeerplaatsen voor de bussen. Hoe lang moeten bushouders hierop nog wachten?

Er is een tekort aan goede bushaltes. Landelijk is het een probleem en tot de dag van vandaag wordt er niets aan gedaan. Wanneer komt er landelijk een beter instap- uitstap infra voor passagiers?

De aanloop van passagiers neemt steeds af en de regering komt met geen enkel faciliterende beleid voor de bushouders voor een betere aanloop van passagiers. Hoe wenst de regering het openbaar vervoerssysteem nu te stimuleren?

Er zijn nog nooit subsidie contracten gepresenteerd. Wat staat ons te wachten en voor hoelang gaan wij nog worden gesubsidieerd?

De subsidie is ook ondergewaardeerd en berekend op een koers van 4.50. Wanneer worden de tarieven aangepast op basis van de huidige benzineprijzen?

Er is een maandenlange achterstand van de uitbetaling van subsidie. Wanneer wordt dat eens op tijd uitbetaald?

Er worden steeds onnodig nieuwe vergunningen uitgegeve. Wanneer komt er een stop daarvan?

De compleet bussector ziet er verouderd en onaantrekkelijk uit door slechte verdiensten. Wat kan het ministerie nog doen, 8 maanden voor de verkiezingen?

De uitbetaling van de subsidie rechtstreeks door de overheid via de bank kan nog steeds niet worden uitgevoerd. Wanneer kunnen bushouders rechtstreeks via de bank worden uitbetaald i.p.v. via een buschauffeursorganisatie!

De PLO kan nog steeds SRD 1.4 miljoen niet verantwoorden. Hoe verder hiermee?

Ministers komen en gaan voor een betere aanpak en beleidsuitvoering, maar helaas merken wij niks van bij OWT &C. Wanneer komt er een nieuwe wind bij OWT& C voor bushouders?

De oude achterhaalde werkwijze gaat door bij het ministerie zonder enige verbetering. Waarom steeds de bushouders duperen met allerlei financiële eisen, terwijl diensten vanuit OWT&C gering tot uiting komen? Wanneer komt er een betere aanpak van de werkwijze vanuit OWT&C?

Bushouders lijden psychisch en fysiek i.p.v. beter te verdienen en vooruit te gaan als klein ondernemer. Wanneer gaat het eens ophouden, dat wij bushouders gerust kunnen werken en leven met zekerheid op alle niveaus.

Als er gewerkt wordt aan de bovengenoemde vragen , kan de samenleving zeker garanderen op een betere kwaliteit van de diensten. Wanneer gaat de overheid hieraan invulling geven? Is het 8 maanden voor de verkiezing nog haalbaar?

Hoe efficiënt functioneert het ministerie van OWT&C nog?
Kortom de beloofde ordening was meer water naar zee dragen met als resultaat 0.0!

Bushouders Organisatie VOSOV!
Remy Bunsee, ondervoorzitter
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April