Inter Moengo Tapoe 10e keer voetbalkampioen Suriname
24 Aug 2019, 22:40
Inter Moengo Tapoe is voor de tiende keer landskampioen geworden.

Inter Moengo Tapoe (IMT) is vandaag in een goed bezochte Frank Essed Stadion voor de 10e keer voetbalkampioen van Suriname geworden. De ploeg uit Marowijne was strijdlustiger in haar spel tegen PVV en wilde niets aan het toeval overlaten. Na een 1-0 voorsprong bij rust was de eindstand 2-0. Niemand zo gelukkig als clubpresident Ronnie Brunswijk die in de laatste drie minuten via een publiekswissel, de kampioensmaak op het veld te pakken kreeg.

Heel vroeg in de ontmoeting kwam Inter op voorsprong. Een hoekschop op links resulteerde in een doelpunt. Cerezo Haabo scoorde fraai met het hoofd 1-0. De arbiter had halverwege de helft geen oor voor het protest van de spelers van PVV. Een bal raakte via de deklat de doellijn en kwam in handen van doelman Obrendo Huiswoud. Naarmate het spel vorderde, waren er enkele spannende momenten. IMT had het beste deel van het spel in handen.  PVV kwam in sommige momenten wel gevaarlijk opzetten.

In de tweede helft zocht Inter met een hoge mate de aanval op. De verdediging van PVV zette alles op alles. Een tegenvaller was dat de ploeg door tweemaal geel (rood) aan een speler wat met 10 man verder moest. De bekroning kwam pas rond de 80e minuut. Verdediger Anduello Amoeferie stelde het kampioenschap veilig door met een krachtig schot uit een vrije trap ver buiten de 16 meter, de 2-0 binnen te trappen. Het wachten was op het laatste fluitsignaal en de feestvreugde begon bij spelers en supporters van IMT. Brunswijk vindt dat het kampioenschap is gegaan naar de ploeg die het kampioenschap verdient. “Ik heb ze ook voorgehouden dat slechts het kampioenschap telt. Mijn jongens hebben ook hard gewerkt dit seizoen en dit is het resultaat. We hebben het verdiend.”

Naast de gebruikelijke medailles, kreeg de kampioen ook een trofee en een symbolische cheque van US$ 5.250 overhandigd door de SVB-voorzitter. Met nog 1 wedstrijd te gaan tussen Robinhood en Leo Victor is de SVB\Telesur 1e Divisie Competitie afgesloten. Robinhood die tot nog toe ongeslagen is, is de semi kampioen en Leo Victor zal op de derde plaats eindigen.