Guyana vliegt via Suriname met KLM naar Amsterdam
24 Aug 2019, 14:39
foto
Vlnr: Dale King(TGA Operations Manager), Martijn ten Broecke (Country Manager KLM), Alexandra Correia (Commercial Manager TGA), Kit Nascimento (Communications Consultant).(Foto: Stabroek News)


Vanaf 1 september biedt Trans Guyana Airways (TGA) vluchten aan naar Nederland via Suriname. Het bedrijf heeft daartoe een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Royal Dutch Airlines (KLM), meldt Stabroek News.

De introductie van deze nieuwe route biedt de mogelijkheid voor snellere en gemakkelijkere verbindingen met landen in Europa en Azië. De route is, met een duur van 12 uur, naar verluidt de snelste tussen Guyana en Amsterdam. De nieuwe route biedt aansluitende vluchten via KLM vanaf de Johan Adolf Pengel International Airport naar de Amsterdam International Airport Schiphol.

Tijdens een TGA-persconferentie gisteren werd erop gewezen dat de volgende snelste route via COPA Airlines zou zijn met een vluchttijd van 15 ½ uur. Alexandra Correia, commercial manager van TGA, zei dat de toekomstige passagiers geen transitvisum nodig hebben en dat het reisproces vlot zal zijn. Ze wees erop dat passagiers, tijdens het overstappen in Suriname, niet door douane- en immigratiecontroles hoeven te gaan nadat ze toestemming hadden gekregen om vanuit Guyana te reizen. Guyanezen die naar Nederland willen reizen, moeten naar Suriname gaan om een ​​visum te verkrijgen. Het kan niet worden aangevraagd in Guyana.

Trans Guyana zal het Beech 1900D-vliegtuig gebruiken om passagiers van Guyana naar Suriname te vliegen en de vluchten vertrekken om 14.00 uur vanuit Guyana en om 11.30 uur vanuit Amsterdam. Volgens Correia wordt deze route geschikt geacht voor zakenmensen en zullen vluchten beschikbaar zijn op zondag en maandag. Ze wees er echter op dat tickets voor de vluchten moeten worden gekocht via de website van de luchtvaartmaatschappij of via reisbureaus. “We verwachten dat de belangrijkste klanten voor deze nieuwe route zakenmensen zijn die reizen tussen Europa en Azië, met name India en China, en Guyana. We verwachten dat bedrijven in de olie- en gas-, bouw-, mijnbouw- en andere sectoren die aanzienlijke zakelijke belangen hebben in Guyana en gevestigd zijn in Europa en Azië net zo enthousiast zullen zijn als wij voor deze nieuwe verbinding,” vertelde ze.

Correia zei dat het partnerschap voor deze onderneming is gevormd nadat marktonderzoek heeft aangetoond dat er behoefte is aan een verbinding van Europa naar Guyana. “We waren verschillende routes aan het verkennen om uit te breiden en we hadden een paar opties. We namen contact op met KLM en zij waren bereid met ons samen te werken om deze verbinding aan Guyana en Europa aan te bieden.”

Martijn ten Broecke, country manager van de commerciële divisie van KLM, zei op de persconferentie dat KLM verheugd was om een verbinding te bieden tussen Guyana en Europa en Azië. "KLM Royal Dutch Airlines is trots haar samenwerking met Trans Guyana Airways aan te kondigen bij het starten van een nieuw avontuur dat Guyana verbindt met Suriname en de wereld", aldus Ten Broecke.
Advertenties